Cum putea scăpa cu viaţă Yurika Masuno. Criminalul ar fi trebuit să fie în puşcărie, însă doi poliţişti i-au spălat dosarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară în Otopeni, şi Lucian Ionuţ Staicu, agent judiciar în Baloteşti, au fost puşi sub urmărire penală pentru că l-au ajutat pe Vlad Nicolae să scape de închisoare.

Uciderea în luna august a studentei nipone Yurika Masuno, 20 de ani, face victime în rândul poliţiştilor ilfoveni. Ancheta derulată pe parcursul a două săptămâni de către Ministerul de Interne în cadrul Poliţiei Ilfov scoate la iveală detalii şocante.

Procurorii Secţiei de urmărire penală au dispus urmărirea unui ofiţer judiciar din cadrul Poliţiei Otopeni, după ce s-a descoperit că acesta a ascuns sub preş mai multe dovezi ale infracţiunilor săvârşite de combinatorul de taxi Vlad Nicolae, 26 de ani, din Baloteşti. Nicolae este suspectat că, pe 15 august, a ucis în pădurea Otopeni o studentă niponă de 20 de ani, Yurika Masuno, pe care o acostase în Aeroportul Henri Coandă.

A modificat procese verbale

Corpul de control al MAI a descoperit că ofiţerul Gică Ştefănache a falsificat procese verbale pentru favorizarea infractorului într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Corpul de control a găsit dovezi precum că ofiţerul, care investiga o serie de infacţiuni comise de Vlad Nicolae, printre care viol, violare de domiciliu şi distrugere, a introdus menţiuni mincinoase în cuprinsul unui proces verbal de consemnare a unei declaraţii orale a părţii vătămate.

Taximetristul care l-a plimbat pe criminalul japonezei: Procurorii fac anchetă de ochii lumii pe Aeroportul Otopeni

Totodată, Gică Ştefănache a falsificat semnăturile de la rubricile "martor asistent" şi "persoană audiată", după care a folosit acest înscris fals pentru a fundamenta propunerea de neîncepere a urmăririi penale. În acest context, ofiţerul de la judiciar a împiedicat tragerea la răspundere penală a lui Vlad Nicolae, cel care a ucis-o apoi pe Yurika Masuno.

A închis ochii la tâlhării

Procurorii au stabilit, de asemena, implicarea unui alt poliţist din Baloteşti de astă dată, în favorizarea presupusului criminal în serie Vlad Nicolae. Este vorba despre agentul judiciar Lucian Ionuţ Staicu, despre care au aflat că deşi a fost sesizat în mod repetat pe parcursul lunilor iunie-iulie de una dintre victimele tâlhărite de Vlad Nicolae, o femeie de 75 de ani, imobilizată la pat, acesta nu a dat curs unei anchete.  

Taximetristul care l-a plimbat pe ucigaşul japonezei Yurika Masuno dezvăluie cum îşi jefuiesc clienţii colegii lui, cu ajutorul poliţiştilor

"Şi-a îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu, neîndeplinindu-şi obligaţia legală de a se sesiza din oficiu. În acest context, învinuitul Lucian Ionuţ Staicu a împiedicat tragerea la răspundere a autorului acestor infracţiuni. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", se arată într-un comunicat la Parchetului General.

Vlad Nicolae, asasinul tinerei nipone, are nouă dosare penale deschise pe numele lui, dintre care trei sunt pentru crimă.

CITEŞTE ŞI:

MAI: 31 de poliţişti anchetaţi în cazul studentei japoneze

Guvernul a cerut curăţenie la Otopeni. Taximetria va fi reglementată după cazul studentei japoneze

Surse din Poliţie: ucigaşul studentei japoneze avea discernământ în momentul comiterii crimelor

„Triada“ taximetriştilor interlopi din Ilfov

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite