Cum a păcălit nea Costică ursoaica GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân din comuna argeşeană Cicăneşti a scăpat miraculos din ghearele fiarei, prefecându-se mort, după ce a lovit-o cu un băţ peste bot.

ATENŢIE IMAGINI ŞOCANTE!

Constantin Badea (67 de ani), internat la Spitalul Municipal din Bucureşti, a povestit pentru „Adevărul de Seară” că a ajuns acasă pe propriile picioare, deşi ursoaica l-a sfâşiat şi aproape i-a smuls un plămân.

Om învăţat cu greul, nea Costică nu-şi arată deloc vârsta. Dacă n-ar fi avut ghinionul să fie surprins de o ursoaică cu pui, duminica trecută, când ieşise la cosit la marginea pădurii de la Schitu Văleni, poate că ar fi trecut ani buni până să ajungă la doctor cu o problemă de sănătate.

„Prin păduri am umblat de când mă ştiu şi niciodată nu mi-a fost frică de animale. O dată, când eram mecanic de funicular, mergeam pe Transfăgărăşan, spre Cabana Oticu, iar pe drum am întâlnit, într-un petec de poiană, doi urşi cu doi pui, care se jucau. Pentru că am stat nemişcat, am scăpat. Ursul doar a mormăit, iar ursoaica m-a scuipat şi m-a umplut de bale, apoi au fugit toţi”, povesteşte bărbatul.

„M-a ridicat şi a dat cu mine de pământ”

Omul spune că, duminică, ursoaica i-a apărut brusc la doi metri în faţă, venind dintr-o vale şi l-a atacat. Era agresivă pentru că avea pui, e de părere nea Costică.

„M-a împins cu pieptul, m-a dat de-a rostogolul, apoi a pus laba dreaptă pe pulpa mea dreaptă şi m-a muşcat de umeri, de auzeam cum îmi pârâiau oasele. După aceea m-a întors cu faţa în jos şi m-a muşcat de spate. Începuse să mă miroasă şi cred că voia să mă lase, dar, din păcate, pentru mine, am întins mâna dreaptă după un băţ vrând să o lovesc. S-a înfuriat şi m-a muşcat de trei ori de cap, apoi m-a ridicat la o jumătate de metru şi a dat cu mine de pământ, de două ori. Atunci m-am rugat la Dumnezeu să o alunge, să apuc să ajung acasă. Nu mai mişcam, aşa că s-a potolit, a pus peste mine frunze şi pământ şi a fugit, chemându-şi puii. Dacă mă făceam mort de la început, mă lăsa mai repede. Aşa, mi-am făcut-o cu mâna mea”, recunoaşte bărbatul.

Fără să-şi piardă cumpătul, omul s-a ridicat şi a fugit, plin de sânge, spre casa lui, care era la vreo 500 de metri distanţă.

„Când am intrat în curte, prima care m-a văzut, a fost nora mea. Sângele îmi curgea şiroaie, din cap până în picioare, iar în spate mi se vedea plămânul. Am căzut în genunchi şi în cap şi am mai apucat să zic «Ursul! », după care m-am prăbuşit.

Noroc că era acasă şi băiatul meu, Gheorghe, care, a chemat salvarea şi, împreună cu vecinii, m-au pus pe o scară şi m-au scos la drum, de unde m-a luat ambulanţa. Am mers întâi la spitalul din Curtea de Argeş, apoi la Piteşti şi, luni am  fost adus la Bucureşti. Am fost tot timpul conştient. Iar doctorii s-au purtat tare bine cu mine”, îşi încheie Badea Constantin povestea.

Mare noroc a avut

În opinia medicului Cătălin Bărbulescu, de la secţia de Chirurgie toracică a Spitalului Municipal,bărbatul a avut noroc.

„Este ciudat faptul că ursul doar l-a muşcat, producându-i plăgi penetrante şi nu prin sfâşiere. De asemenea, familia i-a fost alături şi l-a ajutat cu medicamentele pe care spitalul nostru nu a putut să i le asigure. Medicii care i-au acordat îngijirile de urgenţă au manageriat foarte bine cazul. Iar rănile, deşi extrem de dramatice, ca aspect, nu au fost profunde. Este un om sănătos şi se va face bine, complet. A avut noroc”,  a concluzionat medicul Bărbulescu.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite