Cum intră maşinile de salubrizare în Cişmigiu printre miile de oameni care vin în parc în weekend. Containerul cu gunoaie zemuinde, lăsat în mijlocul aleii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Cişmigiu este curăţat de gunoaie în weekend, în plină zi, de maşinile de salubrizare. Aceasta se plimbă pe aleile parcului şi manevrează containerele zemuinde, printre trecători. „Aşa este programul stabilit de Primăria Capitalei“, se justifică şoferii.

În plină zi de weekend, când Parcul Cişmigiu este plin de oameni, cu copii care se joacă sau se odihnesc în cărucioare, maşinile de gunoi ale Capitalei fac curăţenie. Sâmbătă, 7 septembrie, în jurul orei prânzului, o maşină a firmei de salubritate Ecogreen se plimba pe aleile parcului şi manevra containerele de gunoi. 

Unul, gol, a fost aşezat în parc, pe aleea de la Parterul Central (intrarea de pe strada Schitu Măgureanu). Celălalt, plin cu vârf, a fost adus de camion şi aşezat în acelaşi loc, până la transportarea celuilalt în parc. 

GALERIE FOTO CU MAŞINA DE GUNOI DIN CIŞMIGIU

Containerul cu gunoi a stat zeci de minute în parc, emanând un miros pestilenţial, în timp ce din el curgeau zoaie. 

Maşina de gunoi a sosit apoi să-l ia. 

„Dar de ce fotografiaţi? Aşa este programul de ridicare a gunoiului. Primăria l-a stabilit“, s-a apărat şoferul de pe maşina de gunoi Ecogreen, înmatriculată în Giurgiu. 

image

Conform regulilor de urbanism şi a normelor de sănătate publică, colectarea gunoiului trebuie făcută cu un impact minim asupra mediului, ambientului, sănătăţii populaţiei, traficului.

Compania de gunoi Ecogreen are sediul în Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu şi oferă „servicii profesionale de salubrizare, vidanjare şi întreţinere spaţii verzi în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov“. 

Conform site-ului Primăriei sectorului 1, serviciul de salubrizare în acest sector - în care se află Parcul Cişmigiu - este asigurat de firma Romprest Service SA, cu sediul în Otopeni. Contractul este încheiat în 2008, pe 25 ani. 

Parcul Cişmigiu este administrat de ALPAB - Administraţia Lacuri, Parcuri şi Spaţii de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, care a externalizat serviciul de salubrizare, la fel şi pe cele de pază, întreţinere spaţii verzi, juridice. 

Parcul Cişmigiu este deja în pericol de „reamenajare“, care ar însemna mutilarea lui şi transformarea într-un mare spaţiu comercial în aer liber.

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, are în plan un proiect de „reamenajare“ a Parcului Cişmigiu, în valoare de 10 milioane de euro. Firea vrea să taie arbori seculari, să pună în loc chioşcuri şi terase şi să lase un singur loc de joacă. 

image

Pe aceeaşi temă: 

Cum şi-a propus Firea să distrugă cel mai vechi parc din Capitală: planul de mutilare a Cişmigiului

Reamenajarea Parcului Cişmigiu: se taie copaci, rămâne un singur loc de joacă, creşte numărul de chioşcuri şi terase şi se pavează peluza de pe axul parcului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite