Cum se fac degetele de vrăjitoare. Reţeta delicioaselor prăjituri-vedetă în noaptea de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă noapte, oameni din toate colţurile lumii sărbătoresc Halloween-ul şi se costumează în personaje de-a dreptul înfricoşătoare. Pe lângă costume, pe mesele oamenilor care sărbătoresc noaptea de Halloween sunt şi o mulţime de prăjituri delicoase, dar „înfricoşătoare“. „Adevărul“ vă spune reţeta perfectă pentru degete de vrăjitoare care se topesc în gură.

În primul rând, trebuie să ştiţi că prăjiturile în formă de degete de vrăjitoare se fac foarte uşor şi pentru realizarea acestora aveţi nevoie de câteva ingredinete. O cană de făină, 50 de grame de unt, un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, un sfert de cană de apă şi zahăr. „Se amestecă foarte bine aceste ingrediente, mai puţin făina, care se pune treptat abia după ce s-au amestecat toate celelalte. Apa se pune tot treptat, ca să subţieze coca“, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală.

Stafide şi nucă tocată

Pentru ca prăjiturile să semene cât mai mult cu nişte degete de vrăjitoare şi să fie şi foarte gustoase, în aluat trebuie să adăugaţi stafide şi nucă tocată cu ajutorul unui cuţit. „Doar aşa arată coca precum un deget de vărjitoare, plin de noduri şi zbârcit“, mai spune specialistul.

Între timp, trebuie să daţi drumul la cuptor şi să aştepaţi să fie încins la o temperatură de circa 160 de grade. Tava pe care urmează să puneţi degetele de vrăjitoare trebuie să fie unsă cu puţin ulei şi pe deasupra să aibă un strat subţire de făină.

„Ca să fie foarte simplu, recomand ca aluatul să fie pus într-o pungă pe care ulterior cei care se pregătesc să facă prăjiturile să o strângă foarte bine. În pungă, la margine, trebuie făcută o gaură subţire prin care să iasă un strat subţire de aluat, la fel de subţire precum degetele de vrăjitoare. Acesta se pune direct în tava ce urmează să fie băgată la cuptor. Cu o scobitoare trebuie să faceţi câteva linii orizontale, aşa cum arată cele de pe degete. Desigur, aluatul poate fi modelat şi în palme şi apoi pus în tavă, după preferinţe“, mai spune bucătarul.

Imediat după ce aţi modelat aluatul în tavă trebuie ca la capătul fiecărei fâşii să aşezaţi o migdală care să ţină loc de unghie. „Aici este vorba de imaginaţia ficăruia, de modul în care fiecare vede nişte degete de vrăjitoare. Puteţi ca înainte de a pune arahida în vârf să daţi cu puţin gem care să semnene cu sângele“, încheie bucătarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite