Cum se va circula în zona Pasajului Pipera. Lucrările vor fi finalizate pe 10 ianuarie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul” vă prezintă în premieră harta rutieră a noului pod şi a străzilor adiacente. Şantierul şi restricţiile de trafic de la Pasajul Pipera se apropie de sfârşit, lucrările urmând să fie finalizate în jurul datei de 10 ianuarie.

Astfel, podul ar urma să fie inaugurat până pe 15 ianuarie, potrivit declaraţiilor viceprimarului Capitalei, Victor Iovici, care a preluat atribuţiile primarului general Sorin Oprescu pe perioada în care acesta este în concediu.

“Adevărul” vă prezintă cum se va circula în zona pasajului, după ce toate lucrările de aici vor fi gata. Lucrările vor mai continua în zonă şi după deschiderea circulaţiei pe pasaj, adică pe sub şi pe lângă acesta. Potrivit lui Iovici, acum nu se poate lucra, deoarece legislaţia nu permite turnarea asfaltului în această perioadă. “Acum nu putem să lucrăm la tot pentru că nu ne permite legea să asfaltăm iarna, până în aprilie. Dar vom termina şi acele lucrări”, a spus viceprimarul.

Fluidizarea traficului

Potrivit documentaţiei proiectului, pasajul va asigura după finalizare o circulaţie fluentă pe direcţia Şoseaua Pipera – strada Nicolae Caramfil, permiţând în acelaşi timp libera circulaţie pe dedesubt atât pe relaţia Calea Floreasca – strada Avionului, cât şi pe Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Alexandru Şerbănescu.

Astfel, şoferii care vor dori să ajungă în cartierul Pipera nu vor mai fi nevoiţi să aştepte zeci de minute în coloana de maşini la semafor, consumând totodată şi foarte mult combustibil. După deschiderea circulaţiei rutiere pe pasaj, drumul lor va dura doar câteva minute, iar consumul de combustibil va scădea direct proporţional.

Pasajul Pipera va supratraversa intersecţia Căii Floreasca cu strada Avionului şi pe cea dintre Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Av. Alexandru Şerbănescu. Lungimea totală a pasajului va fi de aproape 700 de metri, din care partea suspendată va avea 474,40 de metri, iar cele două rampe – 136, respectiv 88 de metri. Pasajul va avea câte două benzi pe sens cu o lăţime de câte 3,50 de metri, mărginite pe exterior de trotuare de serviciu, de câte un metru lăţime.

Click pe poză pentru a vedea harta!

Supralărgirea Şoselei Pipera

Proiectul a vizat şi lărgirea Şoselei Pipera la şase benzi, faţă de patru câte sunt în prezent, de la intersecţia acesteia cu străzile Elena Caragian şi Moeciu şi până la actualul pasaj suprateran Pipera-Tunari, pe o lungime de 1.658 metri. Cele trei benzi vor fi separate de un scuar cu verdeaţă.

Totodată, pe ambele părţi ale pasajului au fost prevăzute bretele rutiere cu câte două benzi de circulaţie, late fiecare de câte 3 metri.
Lucrările au început în luna august a anului trecut şi sunt executate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strenbau GmbH Co KG. Valoarea contractului este de 106.022.831,34 lei cu TVA.

image

Citeşte şi:

FOTOGALERIE Pasajul Pipera, loc de promenadă pentru locuitorii zonei şi biciclişti

VIDEO Spectaculos: vezi cum va arăta Pasajul Pipera noaptea când e iluminat

Cum arată Pasajul Pipera de la un capăt la celălalt

VIDEO Pasajul Pipera va fi inaugurat după 10 ianuarie

Pasajul Pipera mai aşteaptă rezultatele testelor pentru a fi inaugurat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite