Cum cheltuie primarii Capitalei banii bucureştenilor: Paranghelii, contracte cu Antena 3 şi fotograf special pentru primar

Cum cheltuie primarii Capitalei banii bucureştenilor: Paranghelii, contracte cu Antena 3 şi fotograf special pentru primar

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4

Primăriile Sectoarelor 4, 5 şi 6 se întrec în achiziţii nefolositoare plătite din banii bucureştenilor. Dacă primarul din Sectorul 4 atribuie contracte către Antena 3 pentru materiale video despre activitatea instituţiei, cel din Sectorul 6 îşi face ziar cu realizările şi îşi ia fotograf personal. Între timp, în Sectorul 5 se dau bani pentru paranghelie cu ocazia Micii Uniri.

Primăria PSD a Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a atribuit miercuri, 23 ianuarie, un contract de promovare către Antena 3: 132.000 de lei (fără TVA, echivalentul a peste 28.000 de euro). Contractul de publicitate TV a fost atribuit prin procedura de cumpărare directă şi vizează concepţia, producţia şi difuzarea de materiale video referitoare la activitatea Primăriei şi a direcţiilor din subordine, potrivit HotNews.

„Servicii de concepţie, producţie şi difuzare de materiale video referitoare la activitatea desfăşurată de beneficiar: - producţie 20 de materiale/an; - trei difuzări/material - durata material: maxim 2 minute - fiecare material montat va conţine: imagini filmate însoţite de sincron din partea unui reprezentant al beneficiarului, voice-over, fundal muzical acolo unde este cazul, alte elemente grafice specifice de televiziune; - filmarea se va realiza cu cel puţin o cameră video HD şi se va asigura prezenţa unui reporter; - preţ material = 6.600 lei + tva mai puţin”, se arată în anunţul de achiziţie.

Primăria PSD a Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, organizează joi o „paranghelie” de 220.000 de lei cu ocazia Micii Uniri.

Mai precis, Primăria Sectorului 5 plăteşte artiştii cu 46.000 lei pentru servicii de divertisment, oferite în Parcul Sebastian între orele 16.00-20.00. Circa 134.000 lei costă închirierea scenei şi a echipamentelor şi 25.000 lei închirierea sistemului de sonorizare, iar paza evenimentului mai costă, de asemenea, 15.000 de lei. De remarcat că aceeaşi firmă – SC Loud Music Entertainment SRL - a vândut şi scena şi sonorizarea, scrie Banii Noştri.

Nici Primăria Sectorului 6, condusă de social-democratul Daniel Mutu, nu cheltuie banii mai cu cap. Instituţia a cumpărat „servicii de tipărire a unui ziar cu realizările şi informaţiile de ultima oră ale administraţiei locale a Sectorului 6”. Vor fi printate 12 ediţii în câte 50.000 exemplare, contract în valoare de 132.000 de lei (fără TVA).

Mai mult, primăria a cumpărat şi „servicii foto/video” pentru evenimentele la care participă primarul. Mai precis, compania care a primit contractul de 125.500 de lei (fără TVA) va oferi următoarele servicii:

- Asigurarea zilnică a fotografiilor de la evenimentele la care participă conducătorul instituţiei sau evenimentele organizate de instituţie. Fotografii tip close-up, portrait şi de ansamblu.

- Fotografierea şedinţelor de consiliul local.

- Fotografie artistică şi arhitecturală de promovare a realizărilor.

- Fotografie în studio / studio mobil

- Filmarea video la rezoluţie Full HD a evenimentelor

- Filmarea video la rezoluţie Full HD a interviurilor cu mesajul primarului sau interviuri cu mai mulţi reprezentanţi

- Filmarea şedinţelor de consiliu local la rezoluţie Full HD şi transmiterea în direct pe Facebook, folosind tehnologia picture în picture ce permite emisia a mai multor camere de luat vederi, concomitent, în acelaşi cadru. Filmările vor fi stocate electronic în format mp4, pentru arhivare sau postare pe site-ul primariei.

- Crearea de videoclipuri de promovare. Colaj Video - Calitate, Full HD, filmări aeriene, fotografie artistică şi fundal melodic. Arhivare şi catalogare.

Contractele au o valoare cumulată de peste 258.000 de lei (fără TVA) mai semnalează Banii Noştri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: