Cel mai mare şi modern loc de joacă din Capitală a fost inaugurat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul de joacă a fost inaugurat astăzi FOTO Marian Iliescu
Locul de joacă a fost inaugurat astăzi FOTO Marian Iliescu

În această dimineaţă, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, a fost inaugurat un nou loc de joacă destinat micuţilor cu vârsta curpinsă între 3 şi 13 ani. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi după inaugurare a fost luat cu asalt de micuţii dornici să testeze noile tobogane.

Inaugurarea noului loc de joacă în aer liber a avut loc duminică diminineaţă. Parcul este unul modern, dotat cu tobogane şi aparate de fitness pe care părinţii pot face mişcare în timp ce îi supraveghează pe miucuţii care se joacă în nou spaţiu. 

Două săptămâni de muncă

Pentru amenajarea noului spaţiu destinat copiilor au fost necesare două săptămâni de muncă continuă, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

„Conceput pentru a stârni admiraţia micuţilor, prin colorit şi multiplele posibilităţi de joc, astfel încât aceştia să-şi poată consuma energia în mod constructiv, locul de joacă se întinde pe 400 de metri pătraţi, fiind dotat cu o suprafaţă antitraumă care totalizează 280 de metri pătraţi“, au mai precizat aceştia. De asemenea, reprezentanţii primăriei susţin că este cel mai mare şi cel mai modern loc de joacă din Bucureşti.

parc foto marian iliescu

În parc au fost amenajate tobogane şi zone destinate căţăratului FOTO Marian Iliescu

În cadrul parcului au fost amenajate tobogane colorate, sisteme de căţărare şi de trecere, tronsoanele multicolore structurate pe două nivele, destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 13 ani. Întregul proiect pentru realizarea parcului a costat 597.858 de lei.

parc foto marian iliescu

Parcul a fost luat cu asalt de copii dornici de joacă FOTO Marian Iliescu

Imediat după inaugurare, parcul a fost luat cu asalt atât de copii, cât şi de părinţii acstora care îi supravegheau pe micuţi de pe băncile puse la marginea parcului sau de pe aparatele de fitness.

Patinoar sintetic

La câţiva metri de nou parc, în urmă cu o lună a fost inaugurat singurul pationoar sintetic şi ecologic din Bucureşti.

patinoar

„Destinat utilizării în orice anotimp de către toate categoriile de vârstă, patinoarul este amplasat în Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4, în vecinătatea pistei de karting şi are o suprafaţă de 260 metri pătraţi. Realizat din materiale 100% ecologice, acesta nu produce niciun zgomot şi nu necesită conectarea şi alimentarea constantă cu apă“, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Intrarea costă zece lei

Patinoarul nu are gheaţă, ci nişte plăci lucioase unse cu un material special obţinut dintr-o răşină specială, care îi ajută pe cei dornici de mişcare să patineze cu uşurinţă.

patinoar

Alunecarea, susţin reprezentanţii primăriei, se face mult mai bine decât în cazul patinoarelor clasice, asigurând un contact excelent al patinatorului cu suprafaţa. Preţul unui bilet de intrare pentru o oră de patinaj costă zece lei, în timp ce închirierea unei perechi de patine costă cinci lei. Patinoarul este deschis în fiecare zi în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Citeşte şi:

Mâine va fi inaugurat cel mai mare şi modern loc de joacă pentru copii, din Capitală

Bucureşteni, la pedale: centrul de bike-sharing din parcul Kiseleff şi-a scos bicicletele la soare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite