Cum arată primul covor de flori din România. Acesta a fost expus în centrul Bucureştiului şi este realizat din 15.000 de lalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Covorul de flori este expus în centrul Capitalei FOTO David Muntean
Covorul de flori este expus în centrul Capitalei FOTO David Muntean

Primul covor de flori din România a fost expus, vineri, în centrul Bucureştiului pentru a atrage atenţia asupra luptei împotriva bolii Parkinson. Covorul natural se întinde pe 50 de metri pătraţi şi este realizat din lalele.

Covorul din flori se întinde pe 50 de metri pătraţi şi a fost realizat din peste 15.000 de lalele roşii, simbolul internaţional al Bolii Parkinson, după cum au anunţat reprezentanţii evenimentului. Acesta este expus în zona pietonală Lipscani – Smârdan, în faţa Băncii Naţionale a României, unde a stat până pe 5 aprilie. 

Peste 72.000 de români suferă de Boala Parkinson, aceasta fiind cea de-a doua afecţiune neurologică degenerativă, la nivel naţional. Parkinson se declanşează cel mai frecvent în intervalul de vârstă 50 – 70 de ani, în ultimii ani crescând numărul persoanelor care prezintă simptome în jurul vârstei de 40 de ani.

Inaugurarea covorului de flori marchează debutul campaniei de informare şi educare „Grădina cu speranţe” dedicate luptei împotriva Bolii Parkinson şi organizate de Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson, în parteneriat cu Societatea Română de Neurologie.

covor flori

Covorul este expus în centrul Bucureştiului până pe 5 aprilie FOTO David Muntean

Boala Parkinson este cea de-a doua afecţiune neurologică degenerativă ca frecvenţă, după Alzheimer, fiind cauzată de distrugerea progresivă a neuronilor care produc dopamina (substanţa neurotransmiţătoare responsabilă de capacitatea organismului de a-şi controla mişcările).

La nivel mondial sunt diagnosticaţi peste 6,4 milioane de pacienţi cu boala Parkinson, estimându-se că numărul acestora va ajunge la 9,3 milioane până în 2030. Se estimează că la nivel naţional sunt peste 72.000 pacienţi diagnosticaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite