Cum va arăta circuitul turistic ce va fi amenajat pe lacurile Floreasca şi Tei: piscine, porturi şi piste pentru biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent, Primăria Capitalei a demarat lucrările de reamenajare şi modernizare pentru lacurile Tei şi Floreasca din Bucureşti. Aici, urmează să fie amenajat un circuit turistic ultramodern dotat cu piste pentru biciclişti, locuri de joacă pentru copii, piscine şi porturi turistice.

Proiectul menit să schimbe faţa celor două parcuri bucureştene se numeşte „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)”, iar valoarea totală a acestuia se ridică la peste 88 de milioane de lei, iar în jur de 23 de milioane de lei fiind asistenţă financiară nereambursabilă.  

„Proiectul îşi propune valorificarea patrimoniului natural şi antropic reprezentat de lacurile Floreasca şi Tei, cu zonele verzi adiacente acestora, prin activităţi turistice care să contribuie la dezvoltarea Municipiului Bucureşti şi implicit a regiunii Bucureşti-Ilfov. În zona de intervenţie definită de proiect se creează o structură de primire turistică, având funcţiuni de agrement precum sală polivalentă, amfiteatre, infrastructură şi utilităţi necesare desfăşurării sporturilor nautice. Structura este realizată în scopul de a deveni suport pentru un traseu turistic de-a lungul celor două lacuri, Floreasca şi Tei“, au precizat, pentru Adevărul, reprezentanţii Primăriei Generale.

Piscine şi porturi turistice

Imediat după finalizarea lucrările, circuritul turistic va putea fi parcurs cu bicicleta, la pas şi pe apă. Traseul porneşte din Lacul Herăstrău, trece prin ecluză în Lacul Floreasca şi ajunge printr-o nouă ecluză în Lacul Tei. Pentru a face navigabilă zona dintre Lacul Herăstrău şi Lacul Tei,  acestea vor fi decolmatate, iar malurile din beton vor fi întărite, deoarece acestea s-au degradat.

image

În cadrul lucrărilor vor fi amenjate piste de biciclete, un loc de joacă pentru copii, o sală multifuncţională care va avea o capacitate de 360 de persoane şi cinci platforme pentru activităţi culturale şi de agrment care le oferă turiştilor posibilitatea de a filma şi de a fotografia peisajele. 

De asemenea, vor fi amenjate două amfiteatre destinate activităţilor culturale şi de agrement, trei piscine, şase porturi turistice şi 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi pentru ambarcaţiuni turistice.  În apropierea porturilor turistice şi a debarcaderelor vor fi amenajate case de bilete, toalete şi puncte în care vor exista salvamari şi persoane instruite să acorde primul ajutor. 

Totodată, circuitul va avea puncte de in formare pentru turişti, dotate cu reţele wireless. Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară. Reprezentanţii municipalităţii susţin că proiectul va conduce la creşterea numărului de turişti. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite