Cum a apărut o groapă mare de 8 metri şi adâncă de 4 metri lângă Podul Izvor. Un canal vechi de 104 ani, ignorat complet de toţi edilii Capitalei, a surpat pământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce marţi, din cauza unei defecţiuni la un colector de canalizare, a apărut o groapă enormă în asfalt, cu un diametru de circa opt metri şi o adâncime de patru metri, chiar lângă Podul Izvor din Capitală, astăzi circulaţia rutieră din zonă este „paralizată“, iar muncitorii speră să termine lucrările până la sfârşitul săptămânii.

Reprezentanţanţii Apa Nova Bucureşti au declarat, pentru „Adevărul“, că groapa enormă din carosabil a apărut din pricina unei avarii. „Este vorba despre o defecţiune apărută la colectorul magistral de canalizare. Acesta este aici din 1911. De atunci nu a mai intervenit nimeni pentru a-l moderniza. Primăria Capitalei urmează să acceseze bani pentru modernizarea acestora“, au precizat angajaţii Apa Nova. 

Colector magistral avariat este alcătuit din beton şi se întinde între Lacul Morii şi Glina, potrivit reprezentanţilor Apa Nova. Aceştia au ţinut să precizeze că cei care locuisc în apropiere de zona în care s-a produs avaria nu au rămas fără apă, fiind luate mai multe măsuri de precauţie.

image

FOTO Roberto Selceanu

De asemenea, nivelul apei din Dâmboviţa, pe tronsonul avariat, a fost redus. 

muncitori

FOTO Roberto Selceanu

Circulaţia restricţionată

Încă de marţi, traficul rutier a fost restricţionat în zonă, şoferii fiind nevoiţi să ocolească groapa apărută în carosabil. Cei care se ocupă de lucrări estimează că acestea ar urma să se încheie până la sfârşitul săptămânii. „Circulaţia este restricţionată de pe Splaiul Independenţei numărul 28. Şoferii sunt nevoiţi să ocolească pe strada Elie Radu. Este foarte aglomerat aici pentru că de pe Elie Radu se intră în bulevardul Regina Elisabeta unde se reduce numărul benzilor de circulaţie“, a precizat un agent de circulaţie prezent la faţa locului. 

image

FOTO Roberto Selceanu

Marţi, 19 mai, în momentul surpării asfaltului de lângă Podul Izvor nimeni nu a fost rănit. Gaura apărută în asfalt este foarte mare şi s-ar fi putut produce un accident grav în cazul în care un autoturism se afla deasupra asfaltului în momentul în care acesta s-a rupt.

aglomeratie

FOTO Roberto Selceanu

Muncitorii trebuie să remedieze probleme apărute în urma prăbuşirii canalului colector de sub carosabil la o adâncime de circa patru metri. Şoferii care trec prin zonă se declară nemulţumiţi şi spun că sunt nevoiţi din pricina lucrărilor să irosească zeci de minute în plus în trafic. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite