Cum a ajuns Catedrala Mântuirii Neamului de vânzare: „Cumpărătorul poate să picteze sfinţi şi îngeri cu feţe care să semene cu el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Mântuirii Neamului a fost scoasă la vânzare, în glumă, de un român FOTO Basilica.ro
Catedrala Mântuirii Neamului a fost scoasă la vânzare, în glumă, de un român FOTO Basilica.ro

Pe site-ul anuntulcorect.ro a apărut un mesaj prin care un român susţine că vinde Catedrala Mântuirii Neamului pentru 500 de milioane de euro. Anunţul i-a revoltat pe reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) care susţin că mesajul este o postare abuzivă cu „intenţie denigratoare“.

„Vând catedrală la roşu în Bucureşti, în zona Cotroceni – 13 Septembrie (în curtea Palatului Parlamentului). Construcţia este făcuta din banii mei şi ai altor contribuabili la bugetul de stat (pot demonstra cu acte contabile). Se vinde aşa cum se vede şi în fotografii, cumpărătorul având ocazia să o zugravească în ce culori doreşte şi să picteze sfinţi şi îngeri cu feţe care să semene cu el. 

Construcţia are 38.000 metri pătraţi, cinci etaje (trei subterane şi două deasupra solului), 12 lifturi, buncăr antiatomic, 500 locuri de parcare. Preţul de 500.000.000 euro nu este negociabil. Cumparatorul îşi va putea recupera investiţia în maxim cinci ani şi nu va avea niciun fel de obligaţii financiare faţă de instituţiile statului“, aşa sună anunţul care i-a revoltat pe reprezentanţii BOR.

Ce spune BOR

Sub anunţul de vânzare, părintele Constantin Stoica, reprezentantul BOR, îşi exprimă nemulţumirea într-un comentariu şi le cere administratorilor site-ului să şteargă mesajul.

image

Anunţul a fost publicat miercuri FOTO captură site

„Pe site-ul Anunţul corect  a fost postat astăzi, 20 mai 2015, un anunţ imobiliar fals despre Catedrala Mântuirii Neamului în mod evident cu intenţie denigratoare. Vă solicităm să ştergeţi această postare abuzivă care, de altfel, contravine flagrant propriilor dumneavoastră principii de postare din secţiunea Termeni şi condiţii. Cu speranţa că sesizarea noastră va fi luată în considerare în cel mai scurt timp şi că această situaţie regretabilă nu se va mai repeta“, a scris reprezentantul Bisericii. Părintele nu a putut fi contactat de reporterii ziarului Adevărul pentru mai multe detalii.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite