Culmea leneviei la bucureşteni: refuză să se mute din case pentru ca Guvernul să le repare gratuit locuinţele şubrede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul ediţiei a VIII-a a Forumului Internaţional al Riscurilor Catastrofale, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, a declarat că primăria a pierdut aproape jumătate din suma alocată de Guvern pentru reconsolidarea blocurilor cu bulină roşie, adică peste două milioane de lei, din cele cinci. Oficialul susţine ca motivul l-a reprezentat reticenţa bucureştenilor puşi în faţa relocării.

„În Bucureşti avem 113 clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Asta nu înseamna că se vor prăbuşi, ci că vor fi afectate în funcţie de magnitudinea cutremurului, de direcţia de propagare a undei de şoc şi aşa mai departe. De asemenea, sub nicio formă nu putem vorbi de sute de mii de victime în cazul producerii unui seism, aşa cum a fost vehiculat până acum", susţine Mihai Atănăsoaiei, Prefectul Capitalei.

La inceputul anului, Guvernul a alocat o suma de 5 milioane de lei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic. Cu toate acestea, pana in luna mai fusese folosit un procent de doar 27% din această sumă, ceea ce a determinat reducerea acesteia până la 3,65 milioane de lei.

În aceste condiţii s-au finalizat doar două cladiri, s-au contractat zece lucrări şi încă trei se află în stadiul de proiect.

 Prefectul a mai subliniat că a existat şi o reticenţă din partea proprietarilor vizavi de programul de consolidare a clădirilor, deoarece acest proces presupune relocarea pe perioada lucrărilor. "Nu zice nimeni ca e plăcut şi uşor, dar interesul statului este ca cetăţenii să aibă case sigure", a explicat Atănăsoaiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite