Culmea credinţei în Bucureşti: zeci de oameni aprind lumânări la crucea pusă de „atentatorul cu porci“ pe terenul marii moschei: „A început pelerinajul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a încercat să „spurce“ terenul pe care ar urma să fie construită cea mai mare moschee din Europa creştină, aflat lângă Romexpo, Cătălin Berenghi a adus o cruce veche de o sută de ani pe care a „montat-o“ în pământ. Acum, locul s-a transformat în zonă de pelerinaj şi zeci de oameni au venit să aprindă lumânări.

După ce în urmă cu câteva zile bucureşteanul supărat pe moscheea ce ar trebui să capete contur în Bucureşti a adus o cruce enormă din beton pe care a pus-o pe terenul pe care urmează să fie ridicată, bărbatul a transformat acum zona într-una prin care trec zeci de oameni să aprindă lumânări. 

„Asta este, a început pelerinajul. Ăsta a fost şi scopul, a fost unul cu bătaie lungă. Trebuie să vină lumea în apărarea sfintei cruci“, a precizat Cătălin Berenghi.

image

Cei care au trecut pe aici, au luat lumânări puse la dispoziţie de bucureştean, le-au aprins şi le-au sprijinit la baza crucii.

image

De asemenea, aceştia au importalizat momentul şi au postat pozele pe reţelele sociale.

image

De unde vine crucea

O cruce mare din piatră a fost amplasată de Cătălin Berenghi, bucureşteanul care prostestează virulent faţă de ridicarea lăcaşului de cult în Bucureşti, chiar pe terenul de lângă Romexpo, acolo unde ar urma să apară cea mai mare moschee din Europa creştină.

Bucureşteanul susţine că această cruce a fost făcută în anul 1912 şi cântăreşte peste o tonă. Crucea, spune el, i-a fost donată de un credincios din Moldova care nu este de acord cu ridicarea lăcaşului de cult pe terenul din Bucureşti.

image

„Am văruit-o frumos, e albă acum. Am înţeles că au venit ăia de la Poliţie cu mănuşi albe să caute pe acolo, habar n-am după ce caută. Oricum dacă nu reunţă la proiect eu îmi iau un cort şi mă mut aici. M-am gândit şi la altceva: o să angajez pe cineva să stea pe scaun lângă crucea s-o păzească. Sunt curios cum o vor scoate din pământ, doar n-o sparg cu barosul. Dacă nici aşa nu se potoloesc aduc o bisericuţă mică aici şi un popă răspopit. Îi fac eu să se oprească“, spunea Cătălin Berenghi.

image

De asemenea, Cătălin Berenghi susţine că va face tot ce este posibil pentru a împiedica demararea lucrărilor la moscheea ce urmează să fie construită în Capitală. „Ce am făcut cu cei doi purceluşi îngropaţi este un gest simbolic, dar nu am de gând să mă opresc aici. Dacă este nevoie o să sacrifice purcei pe acest teren, o să ung asflatul şi pământul cu untură de porc şi cel mai important este că o să-mi fac o catapultă şi o să arunc pe terenul ăsta, în timp ce ei lucrează, cu măruntaie de porc, cu picioare“, a mai precizat supărat bărbatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite