Cu Zebra la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gh. Airinei”

Cu Zebra la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gh. Airinei”

Vineri, 13 octombrie, de la ora 10, are loc a doua emisiune din seria specială „Cu Zebra la şcoală“, găzduită de această dată într-o sala de clasă a Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gh. Airinei“ din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul emisiunii elevii vor dialoga cu invitaţi din domeniile tehnice pe care le studiază, dar şi din mediul sportiv, turistic sau gastronomic. Acestia îşi propun să ofere o nouă perspectivă asupra educaţiei constante şi a responsabilităţii pe care fiecare tânăr o are faţă de viitor, vor evidenţia beneficiile fiecărui parcurs profesional şi vor împărtăşi anecdote din experienţele lor profesionale. 
 
Proiectul Cu Zebra la şcoală abordeaza dimensiunea urban-culturală şi importanţa mediului în viaţa cotidiană, în timp ce atrage atenţia asupra lipsei de interes a tinerilor pentru domeniile tehnice şi tehnologie în România. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare şi difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat în liceu şi vor fi co-proproducătorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.
 
Cu Zebra la şcoală este un demers cultural cu şi despre liceeni, în cadrul Programului cultural « Bucureşti, Oraş participativ », finantat de către Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.
 
RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute şi realizate în comun de două redacţii, una la Bucureşti şi alta la Paris. Ştirile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparţial şi serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informaţiilor şi punerea lor în context.  
 
RFI Romania poate fi ascultat în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro .
 
 
citeste totul despre: