Cristina Ivan îmbină stilul vintage cu accesorii contemporane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se îmbrăca vintage de mult, dar anul acesta s-a gândit să-l aducă mai aproape şi de alţi pasionaţi. Astfel, şi-a deschis propriul magazin pe care l-a numit Atelier Aiurea.

Atena Necoară a descoperit opera cu „Adevărul”

Pasiunea Cristinei a luat amploare în urmă cu patru ani în timp ce lucra într-o corporaţie. De multe ori i se cerea ajutorul pentru alegerea cadourilor sau sfaturi vestimentare. „Treptat, şi ajutată de cei apropiaţi mie, mi-am demonstrat că am simţ artistic. De aici mi-a venit ideea de a face pantofi“, spune ea.

Atelier Aiurea

A luat legătura cu un atelier, iar cu ajutorul a două prietene bune, Oana si Alexa, au început să creeze pantofii aiurea. „Cumpăram pantofii, iar acasă puneam aplicaţii, nasturi, monezi vechi sau bandă magnetică“, povesteşte Cristina. Şi astfel, după programul de muncă, venea acasă şi împopoţona pantofi până la trei dimineaţa.  Treptat pasiunea a fost transformată în bussines. Pantofii creaţi cu imaginaţie şi pasiune erau aduşi colegilor şi mai apoi expuşi la târguri de fashion şi în magazine.

Atelier Aiurea, „boutique-ul de vată pe băţ“
După ce a mai dezvoltat câteva proiecte, precum „Goana după cadou“, prin care oferea consultanţă pentru alegerea cadoului potrivit, şi după ce a realizat mai multe lămpi personalizate, Cristina s-a întors la pasiunea pentru frumos.

Haine vintage
Rochie

„Îmi place să mă joc cu formele şi cu ideile, să dau o altă faţă lucrurilor“, adaugă tânăra. După ce a participat la mai multe târguri i-a venit ideea de a-şi deschide un magazin. Ajutată de Corina Cristescu – studenta la arhitectura – cu ajutorul căreia a amenajat acest spaţiu mai atipic, dar şi de mai mulţi artişti şi prieteni, Cristina a deschis magazinul pe care l-a numit Atelier Aiurea şi pe care îl descrie ca fiind „boutique-ul de vată pe băţ“. „Aiurea vine de la altfel, nonconformist, îndrăzneţ“, completează ea. În magazinul deschis anul acesta în luna mai se găseşte aproape orice piesă sau accesoriu vestimentar. Toate sunt însă deosebite şi în mare parte unicate.

Haine aduse din Londra, Paris sau Amsterdam
Hainele purtate altădată de doamnele importante ale vremii se găsesc îmediat ce treci pragul micului magazin din Centrul Istoric al Capitalei. „Sunt alese de mine şi sunt aduse din Paris, Londra sau Amsterdam, dar am şi haine vechi de la adevăratele doamne ale Bucureştiului. Sunt croieli deosebite, materiale bune, lucrate cu atenţie pentru detaliu, ceea ce în prezent nu se mai face“, povesteşte Cristina despre hainele alese de ea pentru magazin.

magazin

Vlad Vodă, al treilea actor într-o familie de trei

Atât amenajarea vitrinei, cât şi designul interior, au fost gândite ca un spaţiu de inspiraţie ce poate conduce la redefinirea stilului. Cristina descrie Atelier Aiurea ca fiind, nu un simplu magazin de haine şi accesorii vintage, ci un spaţiu în care extravaganţa westwoodiană, eleganţa coco şi rafinamentul eternei Audrey se îmbină spectaculos cu noile tendinţe ale unor creatori autohtoni în ascensiune precum Diana Bobar sau La Chatterie. Nu lipsesc nici pantofii personalizati aiurea de către artistul Cristina Dragoi, mana talentata din spatele desenelor potrivite oricărei personalităţi feminine.



Cum privesc bucureştenii magazinul?
Are succes. A fost observat foarte repede mai ales de cei care frecventează târgurile de vintage. Alţii însă, sunt uimiţi de atmosfera din magazin sau de design, iar cea mai grea parte este cea în care încerci să-i faci să privească altfel lucrurile: ca nu-s vechi, ci unicate.

Ce vrei sa aduci nou pentru acest magazin?
Încercăm să venim cu un plus. Să aducem cat mai multi designeri români, iar anul viitor vrem să venim cu o colecţie a Atelierului Aiurea, cu ţinute de inspiraţie vintage aduse în contemporan. Avem in plan organizarea unur evenimente de arta, cum ar fi o expozitie care va gazdui operele pictorului Daniel Relenschi care va avea un element surpriza, planificat pentru luna noiembrie, dar si alinierea la evenimentele culturale ale orasului precum Zilele Bucureştiului, Noaptea Alba a Galeriilor si Muzeelor etc.

Cristina
magazin
Atelier Aiurea
Vintage

Ce-i place
Cristina spune că cel mai mult îi place să fie inspirată de lucrurile din jurul ei şi să pună în practică toate ideile frumoase care îi vin. „Îmi place să visez în natură, îmi plac zâmbetele şi oamenii frumoşi. De asemenea îmi place mâncarea făcută de prietenul meu, iar când am timp liber ador să îl petrec cu prietenele“, adaugă tânăra.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac Bucureştiul la ora 18.00, să zbor cu avionul şi apa tulbure“, spune Cristina. Ea adaugă că o mai deranjează ipocrizia, răutatea, furtuna şi oamenii care înrăiesc animalele.

Născută 21 septembrie 1978, Bucureşti
Studii Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Bucureşti
Ocupaţie designer

Tudor Răpiţeanu desemnează filmul câştigător la KINOdiseea

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite