Cristina Frenţiu Socolescu, de la publicitate, la „arta sufletului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictoriţa, care a renunţat la o carieră promiţătoare în marketing, surprinde pe pânză,  într-un mod inedit, sentimente şi gânduri în culori şi forme puternice, independente de ceea ce este palpabil, iar asta o face să fie un artist desăvârşit.

Pentru Cristina, pictura este drumul pe care şi l-a ales, este ceea ce o face împlinită şi dincolo de toate este o modalitate de exprimare. Tânăra a renunţat la o carieră promiţătoare în publicitate pentru a-şi transforma talentul şi pasiunea într-un stil de viaţă.

„Îl rugam pe Dumnezeu să-mi arate o cale. M-am întâlnit cu un prieten care mi-a spus să-i fac un tablou. Lucrând la acel tablou, m-am hotărât că asta vreau să fac, că nu e nimeni care să mă poată opri“, a povestit tânăra. În urmă cu puţin timp, Cristina şi-a expus lucrările pentru a treia oară în cadrul unei expoziţii unice intitulată „La Vida Real“.  Expoziţia ei, care a avut loc la The Eatery, în cadrul unui proiect care promovează tinerii artişti,  e practic ilustrarea unor cuvinte, emoţii , sentimente, stări care nu pot fi palpate sau văzute.

33 de lucrări în expoziţie

„Sunt 33 de lucrări, fiecare reprezintă un capitol având ca titlu un cuvânt care face parte din viaţa adevărată, dincolo de material: Dumnezeu, creaţie, alegere, recunoştinţă, compasiune, iertare, misiune personală, conştiinţă de sine, suflet, al şaselea simţ, răbdare. Lucrările povestesc despre cine suntem şi ce suntem, despre ceea ce facem aici şi despre  ceea ce am putea face sau fi. Adevărul este că suntem divini şi La Vida Real povesteşte cum ar trebui să fie sufletele pentru a găsi ceea ce caută dintotdeauna“, a explicat artista.

Credinţa după care Cristina se ghidează este aceea că oamenii trebuie să-şi urmeze visele „oricât de greu pare la prima vedere sau la început“. Asta a făcut ea şi crede cu tărie că lucrurile funcţionează atâta vreme cât oamenii vor ca ele să funcţioneze.

„Mişcă-te şi lumea se va mişca cu tine. Cred foarte tare în omul potrivit la momentul potrivit care îţi schimbă viaţa cu ceva ce spune sau face“, a mărturisit tânăra. Stilul ei unic s-a reflectat în toată opera ei de până acum.

Prima expoziţie, în 2008

„Silver graphic and more“ a fost prima expoziţie a artistei, admirată în 2008. Lucrările erau portrete abstracte cu mult auriu şi argintiu. A doua expoziţie a fost una cu lucrări ce ilustrau” drumul sufletului spre şlefuire“, aşa cum spune pictoriţa.

„Calea fiecăruia este personală, există nişte linii directoare însă dacă ştii care este scopul, ajunge doar să vrei şi vei găsi calea şi în mod sigur, dacă vei merge pe ea vei ajunge acolo unde vei vrea să ajungi“, spune ea.

Ce-i place:
„Îmi place lumina, muzica. Îmi plac diferenţele culturale dintre popoare, îmi plac călătoriile şi să scriu. Îmi place gătitul, mâncarea italiană şi arăbească“, explică pictoriţa.
Ce nu-i place:
„Nu-mi place vibraţia joasă, fiind întuneric, minciună. Nu-mi place muzica proastă sau oamenii prefăcuţi. Nu-mi place nici frica“, spune Cristina.

Întrebări şi răspunsuri

Din ce te-ai inspirat pentru a realiza „La Vida Real“?

„La Vida Real“ a fost insiprată din Antoni Gaudi, iar culorile puternice sunt influenţate de Barcelona, unde am primit recunoaştere şi am avut tablouri medaliate în 2009 şi 2010.

La ce tablou ţii cel mai mult?

„Primul studio asupra marelui peşte (potul cel mare)“. M-am gândit la ideea de a da lovitura. Tabloul cu marele peşte reprezintă un pas important în viaţa mea şi este şi premiat la Barcelona. Mi-a dovedit că totul e în minte şi că totul se întâmplă aşa cum vrei.

Profil

Născută. 14 iunie 1982, Bucureşti
Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti
Experienţă. Pictează de când era copil
Familie. Este necăsătorită


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite