Cotroceniul se vede 3D FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima expoziţie de fotografie tridimensională din Capitală a fost vernisată aseară, la Muzeul Cotroceni.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Bucureştenii pot admira saloanele şi sufrageriile palatului prezidenţial cu ochelari 3D până la 6 mai. Cele 40 de imagini au fost realizate de artistul Mihai Moiceanu.

Sala de expoziţii a Muzeului Cotroceni a fost plină de vizitatori aseară, la vernisajul „Povestea unui palat: Cotroceni“.

Pasionaţii de fotografie au privit imaginile cu obiectele şi sălile muzeului prin ochelari speciali. „Am aflat de expoziţie de la radio. Mi s-a părut foarte interesantă şi am decis să vin în seara aceasta (aseară, n.red). Îmi place foarte mult ce văd“, a spus o bucureşteancă în vârstă de 26 de ani.

„În spatele ochelarilor 3D se află un monument istoric vechi de trei secole, iar această expoziţie va putea fi văzută în ţară, dar şi în centre culturale din străinătate“, a precizat Adina Renţea, directorul Muzeului Naţional Cotroceni.

Suprapunerea imaginilor

Vizitatorul se poate plimba prin Salonul norvegian, sufrageria germană sau prin Marele salon de recepţii prin intermediul unei tehnici revoluţionare. „Habar nu aveam când am făcut prima vizită aici cât de spectaculos este muzeul. L-am văzut prima dată cu ocazia acestui proiect şi mi s-a părut că spaţiul se pretează pentru fotografia 3D“, a declarat Mihai Moiceanu, realizatorul lucrărilor expuse.
 
Artistul este de părere că orice amator poate să realizeze astfel de fotografii. „Practic se suprapun două imagini tipărite, numite anaglife, care se combină“, explică Moiceanu tehnica folosită. Cele 40 de fotografii ce surprind atât interiorul muzeului cât şi curtea interioară au fost captate cu aparatul de fotografiat în cinci şedinţe, spune autorul.

După ce va fi închisă la Muzeul Cotroceni, expoziţia va fi găzduită încă zece zile şi de Băneasa Shopping City.„Fiecare vizitator al expoziţiei va primi câte o pereche de ochelari 3D pentru a putea admira cele 40 de lucrări.De această dată chiar ne aşteptăm la un număr mult mai mare de vizitatori. Interesul pentru 3D este din ce în ce mai mare“, a spus Ştefania Ciubotaru, reprezentantul biroului de presă al Muzeului Cotroceni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite