Corupţie la Înalta Curte de Casaţie: judecătoarea Maria David, acuzată de trafic de influenţă. Statul o plăteşte cu un salariu uriaş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este cercetată de către procurori de la Direcţie Naţională Anticorupţie (DNA), fiind suspectată de trafic de influenţă.

UPDATE 00.30: Judecătoarea a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea urmează să fie prezentată în instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 19.59: În interviul susţinut în 2008 cu preşedintele CSN de atunci, Lidia Bărbulescu, Maria David a răspuns la întrebarea "Care credeti ca ar trebui sa fie calitatile unui judecator de instanta suprema?". "Gandire independenta, critica, sa inteleaga societatea romaneasca, sa aiba curaj, sa contribuie la imbunatatirea mediului social, sa fie devotat. Cipru a fost condamnata de CEDO intr-un proces promovat de un avocat care a constat intr-o cauza a sa ca judecatorii isi dadeau biletele in timpul sedintei de judecata. Avocatul a spus judecatorilor ca nu sunt partiali. Acestia au cerut avocatului sa-si retraga cele spuse. A fost condamnat de instantele cipriote", a fost răspunsul judecătoarei.

UPDATE 19.58: Judecătoarea de la Secţia Civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este cercetată de DNA după ce ar fi primit 100.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la colegii ei de la o instanţă inferioară, acolo unde omul de afaceri avea un proces. CSM a dat aviz astăzi pentru percheziţii, reţinere şi arestare preventivă.

UPDATE 19.56: Judecătoarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aflată acum în cercetări la DNA pentru trafic de influenţă, a ajuns la Bucureşti de la Curtea de Apel Ploieşti. În 2008, Maria David a susţinut un interviu cu preşedinta CSM de atunci, Lidia Bărbulescu.

Judecătoarea Maria David, de la Secţia Civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost aseară luată la anchetă de către procurorii anticorupţie.

DNA o acuză de trafic de influenţă. Consiliul Superior al Magistraturii a dat ieri aviz procurorilor în acest caz.

„S-a dat aviz pentru percheziţie, reţinere şi chiar arestare”, a confirmat aseară Monica Prejmereanu, purtător de cuvânt al CSM.

Judecătoarea Maria David de la Secţia Civilă din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie încasa lunar, doar de la ICCJ, aproximativ 12.000 de lei.

În plus, aceasta mai câştiga încă aproximativ 1.700 de lei lunar din funcţia de lector al Universităţii Spiru Haret din Capitală şi încă aproximativ 400 de lei dintr-un contract de colaborare încheiat cu Institutul Naţional al Magistraturii (INM).

Maria David deţine, din noiembrie 2008, un teren intravilan de 756 de metri pătraţi, iar pe acest teren, judecătoare şi-a construit o casă, în 2011, de 200 de metri pătraţi.

Mai mult, aceasta deţine şi două conturi bancare, unul deschis în 2007 la ING Bank, în valoare de 27.000 de lei, şi altul, în valoare de 4.500 de euro, la Raiffeisen Bank.

La capitolul datorii, judecătoarea are două credite contractate de la Raiffeisen Bank, în valoare de 92.629 de lei, respectiv 69.652 euro.

Mai mult, cei doi copii ai judecătoarei Maria David şi nepoata acesteia ocupă funcţii în instituţii importante din Capitală.

Astfel, fiica şi nepoata acesteia, Alice Mihaela David, respectiv Mihaela Pătraşu, sunt avocate în cadrul Baroului Bucureşti. De asemenea, şi fiul judecătoarei, Bogdan David, ocupă un post onorabil. Acesta este, ca şi mama lui, lector la "Universitatea Spiru Haret".

Citeşte şi Cum a ajuns judecătoarea David la Înalta Curte de Casaţie?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite