Control al Poliţiei Rutiere în Capitală: în 8 din 10 infracţiuni a fost vorba despre conducere sub influenţa drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale FOTO Brigada Rutiera Bucuresti
Controale FOTO Brigada Rutiera Bucuresti

Poliţiştii rutieri au constatat, în urma unor controale făcute în Bucureşti, zece infracţiuni, din care opt de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, şi au dat 16 amenzi, în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Potrivit Brigăzii Rutiere, în urma unor controale făcute în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii rutieri au dat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 12.000 de lei, şi au constatat 10 infracţiuni: 8 pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive, 1 pentru conducerea fără permis şi 1 pentru conducerea având dreptul de a conduce suspendat. 

De asemenea au fost reţinute 4 permise de conducere pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie), 9 permise de conducere pentru infracţiuni la regimul rutier, 1 permis de conducere pentru depăşire neregulamentară.

Totodată, poliţiştii au reţinut un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe de înmatriculare.

Astfel, un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost prins conducând pe o stradă din Sectorul  2  al Capitalei sub influenţa substanţelor psihoactive.  În urma testării cu aparatul DrugTest, a reieşit că aceasta a consumat substanţe interzise, fiind dus la sediul INML pentru prelevarea de probe biologice. În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a fost prins pe o stradă din Sectorul 5 conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,21mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile şi a fost amendat cu 1.305 lei.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost prins pe o stradă din Sectorul 2 conducând sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat faptul că acesta a consumat canabis (THC 5). El a fost dus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite