Constructor român vs. spaniol pe un şantier important. „Cei de acum lucrează şi noaptea ca să termine la timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
santier noaptea

Pentru prima dată pe DN6 Bucureşti-Alexandria se derulează un proiect conform graficului, cu un constructor care lucrează inclusiv noaptea, pentru a recupera timpul pierdut de companiile care au fost desemnate anterior să se ocupe de acest obiectiv.

Viarom Construct, compania desemnată să realizeze centura ocolitoare a oraşului Mihăileşti din Giurgiu, pe Drumul Naţional 6/E70 lucrează inclusiv pe timp de noapte pentru a finaliza proiectul în timp record. Potrivit ZF, este pentru prima dată când pe DN6 Bucureşti-Alexandria se derulează un proiect conform graficului, cu un constructor care nu blochează sau nu amână la nesfârşit lucrarea. Mai mult, proiectul ar urma să fie gata în următoarele săptămâni. Conform sursei citate, constructorul a finalizat aproape a finalizat construcţia celor două sensuri giratorii şi toarnă ultimul strat de asfalt.

Interesant este că proiectul a demarat încă din 2011, când spaniolii de la Contrat Ingineria Y Obras au fost desemnaţi să execute lucrările pentru cei aproximativ 3,2 kilometri ai şoselei. Însă compania iberică nu a făcut nici măcar un metru de drum şi nici nu s-a mai prezentat pentru a organiza un şantier.

Cinci ani mai târziu, comedia a cotinuat cu altă companie spaniolă, Copisa Constructora Pirenaica SA, care, însă, nu a avut mai mult succes, astfel că în 2019 a fost reziliat contractul. Ceea ce nu s-a făcut într-un deceniu s-ar putea realiza în mai puţin de un an. În noiembrie 2020, a fost semnat un contract cu Viarom Construct, iar ordinul de începere a lucrărilor a venit în februarie 2021, cu termen de 12 luni. Există însă şanse foarte mari ca lucările să fie gata chiar în mai puţin de 10 luni.

Vă mai recomandăm şi: 

Desfăşurare neaşteptată de forţe pe şantierul unei autostrăzi. Zeci de utilaje lucrează până la miezul nopţii VIDEO

Localitate din România, la un pas să fie trimisă din pix în scenariul roşu. Explicaţia autorităţilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite