Consilierii generali ai Bucureştiului au aprobat efectuarea unui audit extern independent la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul PMB FOTO Arhivă
Sediul PMB FOTO Arhivă

Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti au aprobat, miercuri, efectuarea unui audit extern independent la Primăria Capitalei. Acesta a fost solicitat de primarul general interimar, Ştefănel Dan Marin, care a declarat încă de când a fost ales să îi ţină locul edilului suspendat Sorin Oprescu.

Proiectul de hotărâre votat de consilierii generali cu 39 de voturi „pentru“ şi o abţinere vizează achiziţionarea de servicii de audit extern, în vederea efectuării unui audit asupra situaţiilor financiare la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al instituţiilor publice de interes local aflate în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, scrie Mediafax.

La acest proiect, viceprimarul Cornel Pieptea (PNL) a avut un amendament, precizând că rapoartele de audit vor fi comunicate consilierilor generali imediat după finalizare.

Prin acest document, primarul interimar al Bucureştiului a fost împuternicit să semneze toate înscrisurile necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor Hotărârii. Acest audit ar trebui să cuprindă cele 59 de entităţi aflate în subordinea municipalităţii, dar şi cele două regii autonome.
În raportul de specialitate se arată că acest audit extern independent ar trebui să cuprindă, pentru relevanţă, toate cele 59 de entităţi din cadrul municipiului Bucureşti, inclusiv cele două regii autonome de subordonare locală.

„Propunem determinarea resursei financiare de bugetat cu statut de consultanţă şi expertiză (cheltuieli curente) ca parte a mandatului acordat; valoarea estimată prin studii operative de piaţă urmând a se include în bugetul rectificat per anul 2015. În cazul determinării şi optimizării altor soluţii de finanţare acestea se vor reflecta corespunzător prin decizii bugetare ulterioare, conform legii“, se arată în raportul de specialitate aferent proiectului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite