Conflictele dintre şoferi şi biciclişti, deznodate în cadrul unei dezbateri organizate de ONG-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 3 septembrie va avea loc o dezbatere pe tema probelemelor din trafic dintre biciclişti şi şoferi FOTO Adevărul
Pe 3 septembrie va avea loc o dezbatere pe tema probelemelor din trafic dintre biciclişti şi şoferi FOTO Adevărul

„Drumul public este al tuturor”, o dezbatere care vine în căutarea unor soluţii pentru ca participanţii la trafic să coabiteze în armonie, va avea loc pe 3 septembrie. Evenimentul este iniţiat de organizaţiile de biciclişti, iar la dezbatere sunt invitaţi reprezentanţii autorităţilor de profil.

Pe data 3 septembrie 2013, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti (CBB) şi ActiveWatch organizează dezbaterea “Drumul public este al tuturor”. Întâlnirea va fi moderată de Preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma.

Potrivit organizatorilor, dezbaterea va fi centrată pe relaţia dintre conducătorii vehiculelor din transportul public (RATB şi TAXI) de o parte, şi ceilalţi participanţi la trafic, de cealaltă parte.

Dezbaterea este organizată pe fondul tot mai multor conflicte apărute în trafic între conducătorii profesionişti implicaţi în transportul public şi biciclişti, organizatorii considerând că trebuie identificate sursele problemelor.

„Antagonizarea celor două categorii nu face altceva decât să aducă prejudicii de imagine oraşului, precum şi scăderea siguranţei rutiere pe drumurile publice”, se arată în descrierea evenimentului.

La această înâlnire au fost invitaţi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi directorii principalelor instituţii de profil, respectiv Brigada Rutieră de Poliţie Bucureşti, RATB. Totodată, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Sindicatului Transportatorilor Liberi din Bucureşti, reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi, reprezentanţi ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor, dar şi reprezentanţii ai companiilor de taxi. 

Bucureştenii interesaţi să participe la această întâlnire (3 septembrie, ora 11,00) se pot înscrie folosind formularul de pe pagina OPTAR. Numărul de locuri este limitat de capacitatea sălii, iar confirmarea va fi trimisă prin e-mail.

Pe aceeaşi temă:

Nici noi nu vrem să numărăm morţii. Ce facem ?

S-a lansat Ghidul Biciclistului, un set de sfaturi şi reguli pentru cei care folosesc acest mijloc de transport alternativ

Mobilitatea urbană, explicată de biciclişti. De ce pasajele rutiere nu fac decât să sporească traficul aglomerat?

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite