Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor vor să spargă monopolul RATB în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au trimis o scrisoare deschisă Primarului Capitalei, Sorin Oprescu, prin solicită curse concurente traseelor regiei de transport bucureştene.

Organizaţia cere primarului general să scoată la licitaţie publică traseele de transport public de călători din Bucureşti, venind, spun ei, în sprijinul călătorilor. „COTAR solicită public autorităţii locale a Municipiului Bucureşti organizarea unei licitaţii publice pentru traseele din Capitală, dând, astfel, posibilitatea transportatorilor autorizaţi, persoane juridice, altele decât Regia Autonomă de Transport Bucureşti să-şi poată oferi la preţuri nesubvenţionate de stat serviciile lor de transport, la costurile impuse actual de RATB, dar la standarde calitative mai ridicate“, se arată în comunicatul COTAR.

Venituri la buget

Transportatorii autorizaţi susţin că această soluţie ar creşte veniturile la bugetul Capitalei, aducând în vistieria oraşului în jur de 70-100 de milioane de lei. „Sperăm ca interesele cetăţenilor Capitalei să aibă prioritate în faţă  altor interese, astfel banii economisiţi să fie folosiţi tot în beneficiul populaţiei Bucureştului fie pentru subvenţionarea căldurii sau alte proiecte“, susţine Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite