Conducerea STB  va stabili cum îi va sancţiona pe şoferii care au făcut grevă cinci zile. Prejudiciul estimat ajunge la 16 milioane de lei

Conducerea STB  va stabili cum îi va sancţiona pe şoferii care au făcut grevă cinci zile. Prejudiciul estimat ajunge la 16 milioane de lei

FOTO: Shutterstock.

Conducerea STB spune că angajaţii care au făcut grevă nu vor primi banii pentru zilele în care au lipsit nemotivat de la muncă.  Alte măsuri concrete care se vor lua contra lor se vor stabili miercuri la şedinţa Consiliului de Administraţie. În acelaşi timp, călătorilor le va fi prelungită perioada de valabilitate a abonamentelor pentru a acoperi zilele de grevă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din primele estimări, prejudiciul suferit de STB după cele cinci zile de protest depăşeşte 16 milioane de lei, potrivit Digi24.

Azi, la ora 13.00 va avea loc o şedinţă la sediul STB, la care vor fi prezenţi toţi membrii Consiliului de Administraţie, care vor stabili nivelul exact al pierderilor şi ce sancţiuni vor fi aplicate şoferilor care nu au fost la muncă.

În contractul colectiv de muncă este precizat că se desface contractul pentru cei care nu vin la muncă trei zile consecutiv. La şedinţa de azi se va face un bilanţ al activităţii angajaţilor – şoferi şi vatmani.

Pe de altă parte, călătorilor le va prelungită perioada de valabilitate a abonamentelor pentru a acoperi zilele de grevă.

De asemenea, absenţele elevilor care nu au ajuns la şcoală joi şi vineri din cauza grevei şoferilor vor fi motivate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările