Condiţii meteo nefavorabile traficului rutier, la această oră în capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carosabilul umed şi temperaturile negative de la această oră reprezintă un factor perturbator pentru circulaţia autovehiculelor, potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra zonei lacurilor, podurilor şi pasajelor rutiere, dar şi asupra străzilor care au partea carosabilă formată din piatră cubică.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza de deplasare, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei să circule cu o viteză de 30 km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora. De asemenea, şoferilor li se recomandă să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în traffic, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor, să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor şi să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs zece accidente în urma cărora cinci persoane au fost rănite uşor, iar alte cinci persoane au fost rănite grav.
Semafoarele din mai multe zone sunt defecte. Este vorba despre semafoarele din intersecţiile:

- str. Valea Oltului – str. Valea Ialomiţei
- Calea Ferentari – str. Năsăud
- Calea Ferentari – str. Sălaj
- Bd. Ion Mihalache – Bd. Banu Manta.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite