Comunitatea evreiască din Bucureşti îşi lansează astăzi un album foto şi un festival de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia culturală Art Promo şi Editura NOI Media Print organizează diseară la Sala Rapsodia a Hotelului Intercontinental, lansarea albumului foto intitulat „Istorii si imagini din Bucurestiul Evreiesc”.

Albumul tratează prezenţa şi contribuţia comunităţii evreiesti din spaţiul Bucureştiului, în plan cultural şi social.
În viziunea redactorului şef al editurii NOI Media print, Adrian Manafu, Albumul “Istorii și imagini din Bucureștiul evreiesc” propune o redescoperire a unei zone urbane care și-a pierdut în mare parte amintirile din cauza emigrărilor și a demolărilor comuniste.

 „Cele două autoare Felicia Waldman si Anca Ciuciu combină informația istorică cu imaginea ei literară, pozele de epocă cu cele contemporane, pentru a atrage atât interesul specialiștilor cât și  pe al cititorilor dornici de cunoaștere. Mai mult decât un ghid și, în același timp, mai puțin, cartea se dorește a fi o invitație la descoperire, o incitare, pentru ca în urma răsfoirii ei, cititorul să plece și singur în căutarea a ceea ce a rămas din Bucureștiul evreiesc” a declarat într-un comunicat de presă Adrian Manafu

La evenimentul de astăseară, vor participa nume importante ale comunităţii evereieşti din România precum Excelenţa Sa, domnul Dan Ben Eliezer, Ambasador al Statului Israel, Dr. Aurel Vainer, Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dl. Erwin Simsensohn, Preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti, Prof. Dr. Victor Neumann, Prof. dr. Stelian Tănase și regizorul Radu Gabrea.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, va fi prezentat şi Festivalul de film Evreiesc din România, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. Festivalul va avea loc în a doua parte a lunii aprilie şi va dura şapte zile, urmând ca, proiectiile să se desfăşoare la Cinematograful Studio.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite