Comori de sute de milioane de euro care nu au fost recuperate din mâinile hoţilor. TOP 10 cele mai scumpe obiecte de artă furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O listă cu cele mai scumpe obiecte de artă din ultimii 50 de ani, care au fost furate şi care nu au fost găsite nici în ziua de azi, a fost publicată pe site-ul FBI.

Autoportretul lui Frans Van Mieris

Printre obiectele de artă furate se numără şi un tablou pictat de Caravaggio, în valoare de 15,5 milioane de euro şi alte două semnate de Van Gogh, care valorează împreună 23,2 milioane de euro, scrie Business Insider, citat de ZF.

FBI recomandă colecţionarilor de artă să-şi inventarieze cu atenţie obiectele şi să-şi noteze descrieri detaliate, cum ar fi tipul obiectului, titlul, artistul, data sau perioada, materialele folosite, măsurători, inscripţii şi alte semne distinctive.

TOP 10 Cele mai scumpe obiecte de artă furate, care încă nu au fost recuperate

10) Jaful de la Muzeul Naţional din Irak, aprilie 2003, în urma căruia au dispărut mii de artifacte. Valoarea obiectelor nu este cunoscută. O statuie a regelui Entemena din Lagaş a fost recuperată în iulie 2006.


Statuia regelui Entemena din Lagaş / sursă: FBI

Statuia regelui Entemena din Lagaş / sursă foto: FBI

9) Patru lucrări de artă au fost furate de la Muzeul Chacara do Ceu din Rio în februarie 2006. Valoarea lor totală nu a fost estimată. Pictura "Două balcoane" a lui Salvador Dali era printre bunurile dispărute.


Pictura "Două balcoane" a lui Salvador Dali / sursă: FBI

Pictura "Două balcoane" a lui Salvador Dali

8) O pictură realizată de către Renoir, "Madeleine sprijinită în cot cu flori în păr", a fost furată în timpul unui jaf armat pe 8 septembrie 2011. Valoarea estimată a tabloului este de 1 milion de dolari (0,78 mil. euro).


"Madeleine sprijinită în cot cu flori în păr" / sursă: FBI

"Madeleine sprijinită în cot cu flori în păr"

7) Pe 10 iunie 2007 hoţii au dat lovitura la galeria de artă New South Wales din Sydney luând un autoportret a lui Frans Van Mieris în valoare de 1 milion de dolari (0,78 mil. euro).


Autoportretul lui Frans Van Mieris / sursă: FBI

Autoportretul lui Frans Van Mieris

6) O vioară Stradivarius în valoare de 3 milioane de dolari (2,33 mil. euro) a fost furată dintr-un apartament din New York în octombrie 1995.


Vioara Stradivarius furată din New York / sursă: FBI

Vioara Stradivarius furată din New York

5) Din Muzeul Ashmolean, Oxford, a fost furat un tablou pictat de Cezanne, "Vedere Auvers-sur-Oise" estimat la 3,8 milioane de dolari (2,95 mil. euro).


"Vedere Auvers-sur-Oise" / sursă: Wikipedia

image

4) Două picturi ale căror autor este Maxfield Parrish, în valoare de 4 milioane de dolari (3,11 mil. euro), au fost sustrase dintr-o galerie de artă din California în 2002.


Picturile lui Maxfield Parrish / sursă: FBI

Una dintre picturile lui Maxfield Parrish
Una dintre picturile lui Maxfield Parrish

3) Tabloul lui Caravaggio, "Naşterea", valorând în jur de 20 de milioane de dolari (15,5 mil. euro), a dispărut din Oratoriul italienesc San Lorenzo, Palermo în anul 1969.


"Naşterea" / sursă: FBI

"Naşterea"

2) Două lucrări ale lui Van Gogh în valoare de 30 de milioane de dolari (23,3 mil. euro), "Vedere a Mării din Scheveningen" şi "Congregaţie părăsind Biserica Reformată din Nuenen", au fost furate din muzeul Vincent Van Gogh din Amsterdam la sfârşitul lui 2002.


"Vedere a Mării din Scheveningen" / sursă: ThinkQuest.org

"Vedere a Mării din Scheveningen"

1) Jaful din martie 1990 de la muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston în care au dispărut 6 lucrări de artă în valoare totală de 300 de milioane de dolari (233 mil. euro).


 "The Storm on the Sea of Galilee", una dintre lucrările furate / sursă: Wikipedia

 "The Storm on the Sea of Galilee", una dintre lucrările furate
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite