Comori ascunse pe Lipscani: clădirea familiei Chrissoveloni, un carusel de lumină

Comori ascunse pe Lipscani: clădirea familiei Chrissoveloni, un carusel de lumină

Clădirea istorică a familiei Chrissoveloni, din Centrul Vechi al Capitalei FOTO Mircea Dragoş Photography/wall-street.ro

O clădire impresionantă, o oază de lumină a cărei arhitectură interioară este asemănătoare cu cea a galeriilor Lafayette, este în prezent pe ultima sută de metri a lucrărilor de consolidare şi renovare, proces care a atras până în prezent investiţii de aproximativ un milion de euro din partea moştenitorilor clădirii, urmaşii familiei Chrissoveloni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jean Chrissoveloni, urmasul celebrei familii de bancheri Chrissoveloni, ne-a fost ghid in cladirea de pe Lipscani 55-Blanari 15 din Centrul Vechi al Bucureştiului, imobil pe care straluceste din nou blazonul uneia dintre cele mai bogate familii interbelice.
 
Imobilul a fost construit in 1860 si cumparat apoi la licitatie de bancherul Nicolas Chrissoveloni la inceputul anilor 1900. Aici a functionat institutia de credit Crissoveloni in primii ani de prezenta in Bucuresti.

Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante banci ale Romaniei interbelice. “Banca a functionat neincetat cu succes intre 1848 si 1948, cand a fost lichidata de comunisti”, povesteste cu mandrie Jean Chrissoveloni. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: