Comandament de deszăpezire în Sectorul 2: intervenţie cu 144 de utilaje  şi 854 de lucrători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri dimineaţă a avut loc un nou comandament de deszăpezire la sediul Primăriei Sectorului 2. Directorii administraţiei locale în frunte cu edilul Neculai Onţanu au organizat modul în care vor acţiona pe durata Codului Portocaliu de ninsori anunţat pentru Bucureşti.

Miercuri,  la ora 09.00 a avut loc o nouă întâlnire a Comandamentului de Deszăpezire Sector 2 pentru analizarea măsurilor luate în condiţiile instituirii Codului Portocaliu din Capitală, precum şi pentru verificarea modului în care s-a desfăşurat programul de deszăpezire a sectorului 2 în cursul nopţii de marţi, 28 ianuarie de la ora 21.00 până miercuri, 29 ianuarie la ora 09.00, anunţă Primăria Sectorului 2 într-un comunicat de presă.

Astfel, în cursul nopţii S.C. Supercom S.A. a intervenit cu 17 utilaje pe 218 străzi şi a împrăştiat 116 tone de material antiderapant  pentru prevenirea formării poleiului. De asemenea, s-a intervenit cu şapte încărcătoare frontale şi 26 de basculante, de 40 de tone fiecare, cu care a încărcat şi transportat zăpada de pe Calea Moşilor, şoseaua Mihai Bravu, Piaţa Rosetti şi bulevardul Carol I, fiind realizate 89 de curse cu care s-au cărat 1.500 metri cubi de zăpadă. Totodată, Administraţia Domeniului Public Sector 2 a intervenit cu 24 de utilaje de deszăpezire la 33 de obiective. 
      
Astăzi, începând cu ora 06.00 Primăria Sectorului 2 a activat procedurile de intervenţie pentru Codul Portocaliu, conform celor stabilite în şedinţa Comandamentului de Deszăpezire a Sectorului 2 care a avut loc în cursul serii de marţi, la ora 21.00 şi se acţionează conform celor stabilite.

Astfel,  pentru deszăpezirea Sectorului 2 şi asigurarea traficului rutier şi pietonal, în condiţiile existenţei Codului Portocaliu în Capitală, Primăria Sectorului 2 are la dispoziţie şi acţionează, prin instituţiile abilitate, cu următoarele efective şi material antiderapant:

-      144 de utilaje,
-      854 lucrători,
-      372 tone de clorură de calciu lichidă,
-      3156 tone de clorură de sodiu (sare).

De asmenea, potrivit sursei citate, Poliţia Locală Sector 2 monitorizează în continuare cele zece zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu zece echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă continuă să intervină în Sectorul 2, cu cele patru detaşamente deservite de 90 subofiţeri, cinci ambulanţe, patru maşini de descarcerare, două autoscări pentru intervenţii la înălţime, două autocamioane de intervenţie.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 acţionează în continuare cu trei ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din strada Ion Vlad numerele 5–7, vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei), având în vedere că din 54 de locuri sunt ocupate 46, fiind libere opt.

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 - şase centre pentru copii, cinci centre pentru adulţi şi şapte centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a sectorului 2

Pe lângă autorităţile administraţiei, pentru deszăpezire colaborează în continuare detaşamentul de intervenţie format din 40 de voluntari/schimb care sunt alertaţi de conducătorul Comandamentului de Deszăpezire pentru a interveni în diverse puncte ale sectorului.

Telefon de urgenţă

La sediul Primăriei Sectorului 2 funcţionează două telefoane în regim permanent, unde locuitorii pot anunţa problemele apărute în urma căderilor de zăpadă: 0314.039.980 şi 0314.039.979.

Direcţia Servicii Publice prin Serviciul Gospodărie Comunală monitorizează acţiunea de deszăpezire pe toată perioada evenimentelor meteo periculoase, cu un efectiv de cinci inspectori.

La întâlnirea membrilor Comandamentului de Deszăpezire Sector 2 de astăzi, de la ora 09.00, alături de primarul Neculai Onţanu au fost prezenţi următorii consilieri locali: Florentina Gherghiceanu, Lenuţa Popescu, Jean Costache, Cezar Soare, Ionuţ Alexandru Ciornohac, Mihai Brancu,  Dumitru Oprea, Emil Sandu, Rawan Abu Daher, Marius Cosmescu şi Dragoş Pârvulescu. Ei au verificat personal modul în care se desfăşoară curăţarea străzilor, iar zonele unde trebuie să se intervină pentru asigurarea traficului rutier şi pietonal în bune condiţii, au fost comunicate de urgenţă Comandamentul de Deszăpezire Sector 2.

La analiza făcută în cadrul Comandamentului de Deszăpezire au participat:

-Mihai Mugur Toader, viceprimarul Sectorului 2, 
-Mihaela Ciho, inspector şef al Inspectoratului Şcolar al Sectorului 2,
-Ilie Ionel Ciuclea, director general S.C. Supercom S.A.,
-Corneliu Drug, director executiv al Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice Primăria Sectorului 2,
-Cristian Lemnaru, director general al Administraţiei Domeniului Public Sector 2,
-Comisar şef Constantin Ionuţ Stan, comandantul Poliţiei Sectorului 2,
-Aurel Dobrilă, director general al Poliţiei Locale Sector 2,
-maior Alin Florin Lupşa, şef Serviciu Prevenire Sector 2,
-Isabela Hurjui, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2,
-Mihai Geangu, director general al Direcţiei Generale Pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2,
-Mariana Georgescu, director executiv în cadrul Primăriei Sectorului 2,
-General Vasile Ciornei, comandantul Gărzii Civice Voluntare a Sectorului 2,
-col (r) Aurel Stoian, comandant adj. al Gărzii Civice Voluntare a Sectorului 2

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite