VIDEO Furtuna a făcut pagube în Capitală. Cel mai grav afectate zone din Bucureşti: sectoarele 2 şi 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cartierul Titan s-au rupt mai mulţi pomi după vijelia de sâmbătă după-amiază. FOTO Adevărul
În cartierul Titan s-au rupt mai mulţi pomi după vijelia de sâmbătă după-amiază. FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă după-amiază, o avertizare de cod portocaliu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, valabilă până la ora 18.10.

UPDATE 22.15 În cartierul Titan, unul dintre cele mai afectate de furtună, oamenii sunt şi la aceată oră în faţa blocurile în care locuiesc, încercând să taie copacii care au fost doborâţi de furtună. De asemenea, pomii rupţi în timpul vijeliei fie au blocat străzile, fie au căzut pe autoturismele parcate.

Furtuna a făcut ravagii şi în apropierea staţiei de metrou Muncii, acolo unde mai multe străzi s-au transformat în adevărate piscine, iar maşinile au circulat cu dificultate. 

UPDATE: ISU Bucureşti informează, în urma furtunii din Capitală, că a preluat 250 de apeluri, în intervalul 17.10 - 19.00, şi a intervenit cu 17 autospeciale în toate cele şase sectoare ale Capitalei.

Echipaje de pompieri au acţionat cu 17 autospeciale, în toate cele şase sectoare ale capitalei, pentru degajarea a 11 copaci şi a doi stâlpi electrici căzuţi. Mai multe maşini au fost avariate.

Unul dintre stâlpii prăbuşiţi a avariat în cădere o conductă de gaze pe str. Mihai Spătarul. Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Distrigaz au precizat că a fost avariată o conductă de distribuţie a unui proprietar, fiind sistată, conform procedurii, alimentarea cu gaze până la remedierea avariei.

Din cauza acumulării de apă în subsolul unui imobil din Calea Vitan, pompierii au intervenit cu o motompă pentru evacuarea apei din zona afectată.

Totodată, s-a intervenit cu echipaje de descarcerare pentru degajarea unor elemente de acoperiş aflate în pericol de cădere.

Capitala şi tot judeţul Ilfov s-au aflat sub cod portocaliu de vijelie, sâmbătă seară, începând din jurul orei 17.00 şi până după ora 18.00.

UPDATE: Mai multe imagini cu inundaţia provocată de ploaie în cartierul Dristor pot fi văzute în galeria foto. 

UPDATE: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la  ora 16.20 pe A2 Bucureşti - Constanţa, se circula cu dificultate din cauza ploii torenţiale, între kilometrii 65 şi 105.

Automobiliştii trebuie să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor de trafic şi de drum, ştiut fiind faptul că trecerea de la aderenţa specifică unui carosabil uscat la cea umedă a creat întotdeauna probleme celor care sunt tentaţi să apese mai mult decât este cazul pe pedala de acceleraţie.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a precizat că sunt avariate cel puţin două autoturisme, iar mai mulţi pomi au fost rupţi. 

copac smuls

De asemenea, acesta a precizat că au fost primite zeci de apeluri la 112 care raportau pagube materiale. Un acoperiş a fost smuls în cartierul Titan, iar în sectorul 2, o ţeavă de gaze a fost fisurată.

Un video filmat de un utilizator Facebook. 

UPDATE: Cele mai afectate sectoare au fost 2 şi 3. Purtătorul de cuvânt al Apa Nova Bucureşti a declarat că mai multe echipaje sunt pe teren, iar situaţia este sub control.

FOTO Facebook

bestfest furtuna

UPDATE: Mai multe străzi din Capitală sunt inundate în urma ploii torenţiale care a ţinut câteva minute.

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de furtună pentru Bucureşti şi Ilfov. Se vor semnala: intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu rafale ce pot depăşi 70 de kilometri la oră şi grindina de dimensiuni medii. De asemenea, vor fi descărcări electrice, iar cantităţile de apă pot depăşi 20-25 de litri pe metrul pătrat.

Mai multe judeţe din ţară s-au aflat sâmbătă sub avertizări de cod galben de ploi şi furtună. Potrivit prognozei, vom avea parte de ploi şi sâmbătă şi duminică, zile în care temperaturile vor scădea cu câteva grade.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite