Clotilde Armand spune că USL ucide pentru că nu adoptă rectificarea bugetară”. De ce nu vor consilierii PSD şi PNL să voteze proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Clotilde Armand a spus că politica practicată de consilierii PNL şi PSD Sector 1 ucide. Ea a precizat că la a 5-a şedinţă de Consiliu Local s-a supus la vot proiectul care vizează rectificarea bugetară, dar acesta a fost respins de oamenii celor două partide.

„De ce spun că ucide politica practicată de consilierii PSD şi PNL Sector 1? Iată faptele: 

- Rectificarea bugetară este necesară pentru că nu mai sunt bani de funcţionare şi pentru personalul medical de la cel mai mare centru de vaccinare din România deschis de noi la Complexul Romexpo;

- Situaţia este critică şi la nivelul unităţilor de învăţământ din Sectorul 1. Avem nevoie de rectificarea bugetară pentru a asigura desfăşurarea orelor în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectanţi, măşti, materiale de curăţenie, servicii de nebulizare etc), precum şi pentru achiziţia de dispozitive necesare cadrelor didactice pentru desfăşurarea cursurilor online: laptopuri, scannere, tablete grafice, monitoare, licenţe pentru programe informatice şi alte echipamente IT.

În plus, unde este cazul, am aprobat toate solicitările făcute de directorii de şcoli şi grădiniţe pentru achiziţia de boilere şi sisteme de încălzire, mobilier, sisteme antiefracţie sau de detecţie incendiu, instrumente muzicale pentru Colegiul ’’George Enescu’’ şi echipamente pentru sălile de sport. Sunt investiţii esenţiale în viitorul copiilor noştri.” a scris primarul Sectorului 1 pe Facebook.

  

Clotilde acuză că „PNL şi PSD nu a găsit timp să voteze şi să fie responsabili. Pentru că nu-i interesează. Îi interesează altceva. PNL şi PSD au dezbătut astăzi despre cum să plătim mai repede facturile neachitate de Tudorache către compania Romprest. Aşa se răzbună USL Sector 1. Pe sănătatea şi banii noştri.”

Anterior, consilierii liberali de la Primăria Sectorului 1 s-au declarat dispuşi să voteze rectificarea bugetară propusă de primarul Clotilde Armand, ”când vor înceta abuzurile de putere în primărie”. ”Este revoltător că bucureştenii din Sectorul 1 plătesc în fiecare zi pentru aroganţa unui primar care se crede şef al tuturor”, afirmă ei.

Petre Manole: „Clotilde Armand amestecă lucruri corecte cu altele care nu sunt corecte”

Preşedintele PSD Sector 1, Petre Manole a declarat pentru Adevărul că PSD nu votează proiectul privind rectificarea bugetară pentru că nu este uunul bun, argumentând că primarul ar trebui să implementeze întâi ultimul proiect de rectificare bugetară adoptat. 

„Am votat împotriva aceleiaşi rectificări, deja cred că este a cincea oară. Nu poţi să obţii un rezultat diferit cu acelaşi proiect pe care îl aduci de cinci ori”, a declarat Manole pentru „Adevărul”. 

Liderul social-democrat spune despre proiect că este „o rectificare plină de ilegalităţi. Faptul că nu conţine toate veniturile şi cheltuielile aşa cum prevede lega. Noi am înţeles din felul dispreţuitor în care Clotilde a tratat ultima rectidficare, am înţeles că pentru domnia sa contează doar lucrurile pe care vrea să le ia în seamă, nu lucrurile care se votează de Consiliu. Până nu implementează rectificarea anterioară, nu vedem de ce votăm o alta. După ce îţi baţi joc de o rectificare bugetară nu poţi să vii să o ceri pe a doua”. 

În cazul situaţiei de la centrul de vaccinare de la Romexpo, liderul spune: „Suntem de acord, dar Clotilde Armand amestecă lucruri corecte ca acesta cu altele care nu sunt corecte”. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite