Clinica science-fiction de la Bagdasar-Arseni va începe să funcţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excelenţă în Neurochirurgie şi care a stat aproape un an de zile fără să fie folosită, va fi dată în funcţiune săptămâna viitoare. Beneficiindde dotare de ultimă oră, aici vor fi

Excelenţă în Neurochirurgie şi care a stat aproape un an de zile fără să fie folosită, va fi dată în funcţiune săptămâna viitoare. Beneficiindde dotare de ultimă oră, aici vor fi redirecţionate cazurile de urgenţă şi vor fi puse în funcţiune Unitatea de Primire Urgenţe şi Reanimarea.
Inaugurată în martie 2005, în secţia de la Bagdasar s-au investit peste 30 milioane de euro, dar s-au efectuat doar intervenţii chirurgicale cu un aparat numit "Gamma Knife", care mai există, în Europa de Est, doar la Praga. "Am luat decizia să mutăm în această parte a spitalului Unitatea de Primire Urgenţe, având în vedere dotările extraordinare şi pregătirea medicilor, astfel încât să putem aborda urgenţele la cel mai înalt nivel. În următoarele săptămâni, întreaga aripă va funcţiona la capacitate maximă.
Noi am asigurat fondurile care sunt necesare atât pentru finalizarea punerii în funcţiune, cât şi pentru întreg anul", a declarat ministrul sănătaţii, Eugen Nicolăescu, care, ieri, a efectuat o vizită la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti.
Program naţional pentru operaţii pe creier
Singurele operaţii care s-au efectuat până acum la unitatea de la Bagdasar-Arseni au fost doar cele pentru eliminarea unor tumori profunde sau a malformaţiilor vasculare, în general leziuni aflate în mijlocul creierului, cazuri care sunt imposibil de rezolvat prin metode tradiţionale.
Aceste proceduri s-au efectuat la "Gamma Knife". Anul trecut s-au efectuat în jur de 250 de operaţii, deşi necesarul este de 1.400. Ministrul sănătăţii a anunţat că în cadrul programelor naţionale de sănătate va fi realizat un program special pentru tratamentul cu "Gamma Knife".
"Tratamentul este costisitor şi puţină lume are acces la el. Vom putea să finanţăm utilizarea aparatului şi a serviciului şi vom dezvolta un sistem de marketing medical, astfel încât acest aparat să poată fi folosit şi pentru pacienţi din străinătate", a mai spus ministrul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite