Clinica de Ortopedie Pediatrică şi Secţia de ORL a Spitalului „Grigore Alexandrescu” vor primi aparatură în valoare de 150.ooo de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanta salvare  112 spital Bucuresti FOTO Mediafax

Clinica de Ortopedie Pediatrică şi Secţia de ORL a Spitalului „Grigore Alexandrescu" vor primi aparatură medicală complexă în valoare de 152.000 de euro, potrivit unui comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii România transmis, marţi, conform Agerpres.

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziţie, pentru un diagnostic clar şi rapid, o instalaţie de radiologie mobilă C-arm de ultimă generaţie. Aparatul de radiologie mobil performant este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, pentru tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc. De fapt, este utilizat în majoritatea intervenţiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgenţă al fracturilor până la intervenţii complicate, precum cele din scolioză.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de Ortopedie de la „Grigore Alexandrescu", iar dintre aceştia aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală.

Totodată, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este unul dintre cele două spitale din Bucureşti care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultaţii pe an şi în medie 100 de consultaţii pe zi.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite