Clanurile Capitalei: În nordul Bucureştiului fac legea hoţii de maşini, în sud „protectorii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afară de oraşul Pantelimon, unde s-au remarcat clanurile locale Tostaua şi Mogoş, celelalte localităţi vecine cu Bucureştiul sunt conduse tot de interlopii din Capitală. Clanul Sile Pietroi, originar din Glina şi Caranii, care provin din oraşul Pantelimon, sunt două grupări mafiote care şi-au făcut un nume în Capitală, dar care controlează tot ce mişcă şi în localităţile de provenienţă

Citeşte si:  Euroaveri din jafuri, cerşetorie şi trafic cu carne vie

În partea de est a Bucureştiului, adică în localităţile Voluntari, Dobreşti şi Pantelimon, sunt trei brigăzi care-şi desfăşoară activitatea infracţională, de la proxenetism, la trafic de droguri şi şantaje - clanul Caran, clanul Mogoş şi Tostaua.

Caranii, originari din Pantelimon, controlează şi afacerile din localităţile ilfovene învecinate.Interlopii se ocupă, în principal de traficul de droguri, cămătărie şi şantaj şi au „afaceri“ în mai multe zone din sectorul 5, dar cea mai mare influenţă o au în cartierul Pantelimon.

Clanul Mogoş, condus de un fost locotenent al lui Sile şi Nuţu Cămătaru se ocupă, în general, de taxe de protecţie, afaceri ilegale cu terenuri şi cămătărie.
Umblă vorba cum că şefii grupării mafiote ar avea legături cu oamenii din conducerea Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă (S.I.P.I) din Ilfov.

Harta interlopilor din localităţile vecine cu Bucureştiul.

Au bătut un primar din judeţul Călăraşi
Clanul Tostaua este faimos pentru atacurile cu violenţă – ei au reuşit să bage spaima în mulţi locuitori din mai multe localităţi din jurul Capitalei dar şi din judeţul Călăraşi. Un primar din comuna Gălbinaşi, de unde sunt originari membri clanului, a fost ameninţat cu moartea şi bătut pentru că a refuzat să achite partea interlopilor.

După ce, în urmă cu câţiva ani, a murit capul familiei, gruparea interlopă a pierdut mult din puterea pe care o avea în zonă. Liderul  clanului este acum Jamaica.

În urmă cu câteva luni, cinci membri importanţi ai grupării au fost reţinuţi, după ce ofiţerii de la sectorul 3 au descins în mai multe locuinţe ale interlopilor, de unde au confiscat arme albe - de la cuţite, la săbii ninja şi topoare. O mare parte din familia de ţigani a rămas în comuna Gălbinaşi unde încă face legea.

S-a umplut Romania de hoti si criminali! Primari, amenintati cu moartea

StirileProTV.ro

Localităţile Glina şi Popeşti-Leordeni sunt controlate de clanul Sile Pietroi. Vasile Fierbântu, liderul grupării s-a mai cuminţit în ultimii doi ani, de când este cercetat pentru mai multe infracţiuni cu violenţă, printre care tâlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, şantaj, loviri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Clanul Gruia, originar din Giurgiu, care-şi desfăşoară activitatea în cartierul Progresul, din sectorul 4, face legea în comunele din sudul Bucureştiului - Jilava, Vidra şi Berceni. Clanul este cunoscut şi pentru palatele cu turnuleţe pe care le are la ieşirea din Capitală dinspre Jilava. Interlopii se ocupă cu taxe de protecţie, comerţ ilegal cu fier vechi şi transportul către comunele ilfovene.

Clanul Vasiloi, care se ocupă de trafic de persoane, tâlhării şi taxe de protecţie în sectorul 6, are influenţă şi în localităţile Măgurele şi în Bragadiru.
Deşi clanul Luptătorilor a fost „lovit la temelie“ la sfârşitul anului trecut, atunci când au fost arestaţi cei mai importanţi membri, printre care şi Eugen Preda, interlopii încă mai au putere în sectorul 6 şi în patru comune ilfovene, printre care Domneşti, Chiajna, Ciorogârla şi Dragomireşti.

Atât Eugen cât şi fratele său Adrian au fost reţinuţi pentru că au coordonat cel mai mare furt de armament comis vreodată în România,  - furtul de la Ciorogârla, din luna ianuarie a anului trecut. Dacă Adrian a fost eliberat, Eugen se află în continuare în puşcărie.

Chitila, parc de maşini furate
În partea de nord-vest a Capitalei, adică în localităţile Mogoşoaia şi Chitila, jupâmi sunt membrii unuia dintre cele mai puternice grupări care se ocupă cu furturi de maşini de lux din ţară, clanul Geamănu.    

În urmă cu un an, patronul din Ghencea, Gigi Becali, a căzut victimă clanului când Mercedes-ul S500 i-a fost furat din faţa restaurantului nepotului său. Latifundarul a reuşit, însă, să-şi recupereze foarte repede bolidul, fără ajutorul poliţiei, cu oamenii săi.

Tot în localitatea Chitila, acţionează şi gruparea Sadoveanu (Beligenilor), cum mai este cunoscută. Membrii grupării sunt renumiţi pentru activitatea lor infracţională care variază de la trafic de carne vie, proxenetism, şi răpiri până la furturi de maşini şi din locuinţe, tâlhării şi trafic de droguri. Aceştia controlează şi activitatea infracţională din oraşele Otopeni şi Tunari.

Citeşte şi:

Suspecţii de omor în cazul fiului de judecător , monitorizaţi de la etaj

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite