Cîţu, despre problema gunoaielor şi şobolanilor în Bucureşti: Sunt prea mici sancţiunile? Le creştem

Cîţu, despre problema gunoaielor şi şobolanilor în Bucureşti: Sunt prea mici sancţiunile? Le creştem

Florin Cîţu a spus că aşteaptă ca agenţiile abilitate să vină cu propuneri clare cu privire la soluţionarea situaţiei privind problemele legate de gunoi şi sobolani din Capitală Foto: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre problema şobolanilor din Bucureşti, că avem o problemă a deşeurilor, iar această chestiune trebuie rezolvată şi nu doar arătată cu degetul şi apoi reprezrntanţii statului cu atribuţii în domeniu să se spele pe mâini de această situaţie. „E nevoie de sancţiuni mai mari? Le vom pune şi le vom face, dacă asta rezolvă”, a declarat  Cîţu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Da, aici eu am văzut că în Bucureşti şi nu numai în Bucureşti există în acest moment acest subiect. Avem o problemă a deşeurilor. Trebuie să ne uităm. Până la urmă, sunt sancţiunile prea mici? Dacă sunt prea mici sancţiunile, mergem şi le creştem. Este legislaţia complicată în a recupera, de acord. Eu aş vrea să trecem de faza aceasta de constatare a situaţiei şi aici mă refer la toţi, am văzut că merg în spaţiul public şi ne arată că sunt gunoaie acolo şi acolo. Nu. Toţi aceşti oameni sunt reprezentanţi ai statului român cu atribuţii foarte clare. Unde sunt probleme, daţi amendă. Recuperaţi amenda şi rezolvaţi situaţia. Ştim toţi care e problema, dar nu rezolvi aşa. Că mergem şi suntem agenţi constatatori nu ajută pe nimeni. Trebuie să rezolvi problema”, a declarat Florin Cîţu, întrebat joi la Alba Iulia cum comentează problema cu şobolanii care a apărut în Capitală. 

Prim-ministrul a adăugat că se aşteaptă ca agenţiile statului român care sunt abilitate în acest sens să vină cu propuneri clare cu privire la soluţionarea situaţiei, însă să şi aplice legea pentru toată lumea.

 „E nevoie de sancţiuni mai mari? Le vom pune şi le vom face, dacă asta rezolvă. Dar haideţi să facem ceva, nu doar să mergem şi să arătăm aceasta este problema şi după aceea să ne spălăm pe mâini. Nu. Trebuie să rezolvi situaţia. Aştept de la agenţiile statului care au abilităţi în aceste domenii să vină cu propuneri clare, dar să şi aplice legea astăzi pentru toată lumea”, a mai explicat Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările