Ciocăneşti, perla bicicliştilor din Capitală: cum arată drumul care şerpuieşte prin pădure şi pe marginea lacului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă prezentăm un traseu spectaculos dedicat pasionaţilor de pedalat, care vă poartă prin locuri conservate parcă într-o lume verde în care pluteşte un aer proaspăt ce te îndeamnă la pedalat.

Primul traseu de cicloturism din Bucureşti a fost lansat anul trecut. La lansare, peste 400 de biciclişti au parcurs entuziaşti traseul de 25 de kilometri, care a început de la Căminul Cultural din Ciocăneşti.  Centura cicloturistică Bucureşti este prima etapă a proiectului care prevede implementarea acestei idei în cât mai multe comunităţi rurale.

Traseul poate fi parcurs în aproximativ patru ore, la o viteză medie de pedalat şi vreo două pauze pe parcurs. În timpul pauzelor, bicicliştii pot opri la localnicii din comuna Ciocăneşti, care se gândesc deja cum să primească turiştii biciclişti, cu vin la crama din comuna Creţu, legume proaspete şi posibilitatea organizării unui picnic la iarbă verde.

Prospeţimea te îndeamnă la pedalat

În Ciocăneşti se poate ajunge în mai puţin de oră din Bucureşti cu maşina personală, aflându-se la circa 30 de kilometri de Capitală. Aici, pasionaţii de pedalat se pot echipa cu echipamentul de protecţie şi, altături de alţi împătimiţi ai mersului pe bicicletă, pot să pornească într-o aventură în aer liber. 

Traseu cu bicicleta

Drumul propus de noi şerpuieşte prin pădurea de aici care este deasă şi verde şi trece şi printre casele oamenilor care locuiesc în Ciocăneşti. Peisajul este unul încântător şi la tot pasul se aude ciripitul păsărelelor şi foşnetul frunzelor bătute uşor de vânt, în timp ce în momentul în care ajungi în sat vezi la tot pasul oameni care păstrează vie o parte din tradiţia vremurilor de altădată.

image

Picnic în pauza de pedalat

Traseul destinat biciliştilor se întinde pe mai bine de 20 de kilometri şi porneşte chiar din faţa căminului cultural din Ciocăneşţi. Specialiştii spun că se poate parcurge în câteva ore, însă noi vă îndemnăm să vă bucuraţi o zi întreagă de frumuseţile zonei şi să vă înarmaţi cu o pătură şi câteva bucate pe care să le serviţi la iarbă verde. 

Într-o mică pauză de biciclit, după ce aţi ajuns în pădure, vă îndemnăm să profitaţi din plin de natură, de linişte şi de peisajul verde care vă înconjoară. Traseul nu este unul dificil şi nu aveţi nevoie de biciclete foarte bine pregătite pentru a-l parcurge, aşa că tot ce contează este să vreţi să vă plimbaţi prin natură şi să vă bucuraţi de o privelişte încântătoare.

Dacă ai fost în locuri inedite de lângă o destinaţie similară din România şi vrei să ne povesteşti din amintirile tale sau vrei să ne sfătuieşti ce să mai vedem în acest loc al României, ne poţi scrie pe bucuresti@adevarul.ro, în secţiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook, 125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă.

Recomandări pe aceeaşi temă

Primul circuit turistic dedicat bicicliştilor va fi disponibil la numai o jumătate de oră de Bucureşti

FOTO Prima centură cicloturistică din Bucureşti a fost inaugurată în weekend. Cum arată traseul

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite