Chiriile din sudul Capitalei, cu 70% mai mici decât cele din nord. Care sunt cele mai ieftine cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diferenţele de preţ pentru închirierea apartamentelor ajung până la 70% între nordul şi sudul Capitalei FOTO Adevărul
Diferenţele de preţ pentru închirierea apartamentelor ajung până la 70% între nordul şi sudul Capitalei FOTO Adevărul

Diferenţele mari de preţuri pentru închirierea apartamentelor dintre sudul şi nordul Bucureştiului se păstrează în continuare foarte mari, chiriaşii care optează pentru cartiere ca Băneasa sau Floreasca plătind cu până la 70% mai mult decât cei din Berceni sau Giurgiu, potrivit unui studiu imobiliar.

Piata imobiliara din Bucureşti este una a extremelor, care nu încetează niciodată să surprindă, mai ales pe segmentul închirierilor, o arată un studiu imobiliar făcut de anunturiparticulari.ro şi emis redacţiei "Adevărul".

Potrivit sursei citate, în timp ce în zona de sud chiriile nu depăşesc cateva sute de euro, în nordul Bucureştiului chiriaşii trebuie să achite o rentă lunară cu până la 70% mai mare decât în cartierele din sud.

Ferentari, Giurgiu şi Berceni sunt trei cartiere în care de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai mici chirii comparativ cu media întregului oraş. Discrepanţa este însă şi mai mare dacă ne raportăm la Băneasa, Herăstrău sau Floreasca, amplasate în partea de nord.

Ferentari - 115 euro, Herăstrău - 374 de euro

Dacă în cartierul Ferentari o garsonieră este dată spre închiriere cu 115 euro, în Herăstrău pentru acelaşi tip de locuinţă un proprietar solicită o chirie de 374 de euro. Pe segmentul apartamentelor cu două camere, chiria medie solicitată de către proprietarii din cartierul Berceni este de 268 de euro, în timp ce o chirie pentru o locuinţă cu 2 camere este de 381 de euro pe lună în Floreasca, 449 de euro pe lună în Băneasa şi 656 de euro în Herăstrău.

Diferenţa este şi mai mare pentru chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele cu 3 camere. În timp ce un proprietar din Ferentari cere 302 euro pe lună pentru a închiria o locuinţă cu 3 camere, o persoană care închiriează o locuinţă cu 3 camere în Herăstrău vrea o rentă lunară de 1.077 de euro.

Numărul de oferte

Potrivit sursei citate, în luna iulie a acestui an, pe piaţa chiriilor s-au înregistrat 2.883 de oferte noi, ceea ce reprezintă o creştere de 14,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Aşadar, luna trecută cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.200 de oferte.

Tot în luna iulie, circa 1.051 de bucureşteni şi-au dat spre închiriere garsonierele. În cazul locuinţelor cu 3 camere, numărul ofertelor noi a fost de 514. În timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numărul ofertelor a fost de doar 118 de unităţi.

Analiza făcută este orientată după următoarele criterii:

  • statistica este valabila doar pentru orasul Bucuresti;       
  • cand spunem “numarul de oferte”, ne referim la numarul de oferte nou aparute pe piata, nu la toate ofertele existente pe piata;          
  • cand spunem “pretul mediu” ne referim la pretul mediu de strigare, cel anuntat initial de proprietar, nu la pretul efectiv de tranzactionare;      
  • se monitorizeaza toata presa scrisa centrala (Romania Libera, Bursa, Anuntul Telefonic, Anuntul AZ, Libertatea etc.);
  • se monitorizeaza cele mai mari site-uri web cu anunturi imobiliare (anunturiimobiliare.ro, imobiliare.ro, imobiliare.net, bizimobiliare.ro etc.);            
  • sunt excluse din statistica ofertele agentiilor imobiliare pe baza unei metodologii proprii anunturiparticulari.ro;    
  • sunt excluse din statistica aparitiile multiple;      
  • sunt luate in calcul numai anunturile care apar pentru prima data in presa sau pe Internet, deci numai ofertele scoase pe piata in perioada monitorizata;             
  • pretul mediu este calculat pe tot orasul Bucuresti, indiferent de zona.

Pe aceeaşi temă:

Cum au evoluat chiriile locuinţelor în marile oraşe din ţară: de la creşteri de 28% la scăderi de 17%

Încă un miliard de lei pentru Prima Casă, după ce locuinţele s-au ieftinit cu 4,5% în primul semestru

Piaţa chiriilor din Capitală, „scufundată“ de programul „Prima Casă“. Cu cât a crescut numărul apartamentelor şi garsonierelor goale, în ultima lună

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite