CFR, Metrorex, RATB şi Tarom ameninţă că fac grevă în aceeaşi zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii vor să blocheze, în aceeaşi zi, trenurile, metrourile, autobuzele, tramvaiele şi avioanele. Nemulţumiţi de reducerile salariale anunţate de guvern, sindicaliştii din CFR, Metrorex, RATB şi Tarom ameninţă că vor intra simultan în grevă, alăturându-se tututor celorlalte cateogorii de bugetari.

CITIŢI ŞI:

Profesorii sibieni intră în grevă generală, apoi în concediu

Sindicaliştii din transporturi pregătesc o “premieră neagră” în istoria postdecembristă a României, şi anume ziua în care toţi vor fi în grevă. Decizia îi va afecta, în principal, pe bucureşteni. “Am avut deja discuţii cu liderii sindicali de la Metrorex şi Tarom şi am decis ca, dacă se hotărăşte să se diminueze salariile cu 25%, să ne coordonăm mişcările de protest. Aşteptăm decizia guvernanţilor de miercuri şi, în funcţie de aceasta, vom decide şi ziua în care vom începe protestestele. Decidem atunci şi dacă vom oprirea total transportul sau vom asigura o treime din activitate”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

ÎI DOARE ÎN COT DE CRIZĂ:
Topul salariilor barosane ale funcţionarilor din primării care sfidează recesiunea


Minerii vor să vină la Bucureşti

Bugetarii din toate domeniile vor picheta sediile Guvernului şi Administraţiei Prezidenţiale şi ameninţă că miercuri vor da “finala decisivă” printr-un miting de amploare cu 40.000 de participanţi. De la funcţionarii din puşcării până la mămici, toţi cei afectaţi de măsura de reducere a salariilor şi a pensiilor ies în stradă în fiecare zi şi cer demisia aleşilor. Şi minerii din Valea Jiului ar putea veni la mitingul de miercuri, şi ei fiind nemulţumiţi de reducerile salariale anunţate de Guvern.

Profesorii nu mai trec de miercuri notele elevilor în catalog, iar din 31 mai intră în grevă generală, urmînd ca din 1 iunie să organizeze mitinguri în municipiile reşedinţă de judeţ şi în Bucureşti. Protestele s-au extins şi în mediul virtual, pe internet fiind iniţiate nenumărate petiţii online împotriva măsurilor luate de Guvern, cele mai multe semnături, peste 43.000 fiind aduante de petiţia care cere să nu se reducă indemnizaţia pentru mămici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite