CFR demarează lucrările de intervenţie la Podul Constanţa

CFR demarează lucrările de intervenţie la Podul Constanţa

Podul Constanţa FOTO Alberto Groşescu

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va derula în luna mai 2018 lucrări de intervenţie în zona Podului Constanţa, în baza avizului emis de Primăria Municipiului Bucureşti, la solicitarea Regionalei CF Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de intervenţie se vor executa în zona Podului Constanţa, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopţii, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menţinerea condiţiilor optime şi de siguranţă rutieră, traficul în zona Podului Constanţa, în perioada intervenţiei, va fi dirijat şi semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere.

„De asemenea precizăm faptul că, în paralel cu desfăşurarea lucrărilor de intervenţie sus-menţionate, Regionala de Căi Ferate Bucureşti continuă parcurgerea şi derularea etapelor premergătoare implementării programului de reparaţii la Podul Constanţa, pentru zona administrată de CFR SA, până în prezent fiind elaborate Expertiza Tehnică şi DALI (documentaţie tehnico-economică similară studiului de fezabilitate), documentaţii tehnice obligatorii în vederea demarării procedurilor de lansare a licitaţiei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reparaţii”, transmit CFR SA.

Valoarea estimativă a lucrărilor de reparaţii, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitaţia urmând a fi lansată în semestrul II al acestui an.

Potrivit reprezentanţilor companiei, CFR SA, prin Regionala CF Bucureşti, va menţine „un dialog permanent cu specialiştii Municipalităţii, astfel încât să existe o informare şi o susţinere reciprocă în vederea parcurgerii tuturor etapelor necesare programelor de reparaţii desfăşurate, de fiecare autoritate în parte, în zona Podului Constanţa”.

Podul Constanţa a fost construit în anul 1938, în doar 5 luni, şi nu a avut parte de reparaţii decât la finalul anilor ’80, scrie ARCEN. Conform experţilor, starea actuală este mai mult decât îngrijorătoare. „După construcţia Magistralei 4 de Metrou podul nu a avut parte de nicio expertiză sau reparaţie. Pe bulevardul de dedesubt trec zilnic zeci de mii de oameni; sunt două linii de tramvai, două de troleibuz, o linie de autobuz şi două benzi de circulaţie pe sens. Pentru a evita o tragedie este necesară oprirea de urgenţă a traficului, punerea în siguranţă a traficului feroviar, demararea unei expertize tehnice şi demararea unor lucrări de consolidare”, precizează aceştia.

Un răspuns al Primăriei Sectorului 1 primit de Cristian Bulfon, consilier local USR, arată că CFR, care are în administrare podul, a iniţiat demersurile de reabilitare. Însă iniţiativa CFR se blocase de Primăria Capitalei, care a precizat că vrea să extindă cele două benzi pe circulaţie pe sens la patru.

FOTO Alberto Groșescu

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Alberto Groșescu
  • FOTO Alberto Groșescu
  • FOTO Alberto Groșescu
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
  • Podul Constanța FOTO Cristian Bulfon
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările