Cetăţenii ar trebui să dea şpagă pentru a se aplica legea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti există cel puţin 4 instituţii care ar trebui să sancţioneze modul in care se executa aceste lucrări.
În Bucureşti există cel puţin 4 instituţii care ar trebui să sancţioneze modul in care se executa aceste lucrări.

Primarul, consilieri ai primarului şi mai mulţi funcţionari din Primăria Capitalei au fost reţinuţi sub acuzaţia de luare de mită. Şpagă. În urmă cu vreo 3-4 ani am aflat cum administraţia locală a crescut de 10 ori preţul unor piste pentru biciclete, depăşind preţul unei autostrăzi (raport suprafaţă/costuri)

E vorba de autostrăzile din alte ţări, ca în România, pentru autostrada spre Braşov, s-a propus un cost mai mare decât costurile misiunii pe Marte.

Există cazul pistei de pe Theodor Pallady care a fost construită chiar dacă poliţia rutieră a refuzat să dea avizul (obligatoriu). Dosarul zace în sertarul Procuraturii de vreo 3 ani, cu toate ca lucrurile sunt foarte clare. Şi la DNA este un dosar pe subiectul pistelor recepţionate ilegal. Iar zilele trecute am aflat că montarea mobilierului urban de pe trotuarele din centrul Bucureştiului s-a făcut fără să existe un proiect (avizat). Dacă nu era în proiect, nu avea cum să fie prins în buget. Cu toate acestea, lucrările s-au plătit. Iată care e logica după care preţul unor proiecte se dublează (triplează) în Bucureşti.

Comisiile, direcţiile, funcţionarii Primăriei au închis ochii. Toate aceste ilegalităţi nu se puteau întâmpla dacă funcţionarii îşi făceau treaba. Singurele proiecte unde se pare că lucrurile au funcţionat şnur au fost cele din zona unde unii au avut interese.

De mai bine de jumătate de an, jumătatea de est a oraşului este fărâmiţată stradă cu stradă de nişte băieţi în salopete. Sapă gropi, pun pâmânt şi pietriş, îşi iau gardurile şi apoi pleacă. Sunt sute de străzi în situaţia asta. Eu ştiu cel puţin 4 instituţii care au competenţe pentru a sancţiona modul în care lucrează firma respectivă.
Şi totuşi...

Pământul şi pietrişul este împrăştiat de maşini. Regulat, vin firmele care stropesc străzile, pentru a înmuia noroiul. Agenţiile de mediu dau comunicate în care ne vorbesc despre norii de praf saharian. Cu toţii trăim într-o bulă în care Bulă este şef.

Lucrurile astea se întâmplă de peste jumătate de an. Nimeni nu vede.

Cum să facem să se aplice legea în Bucureşti? Trebuie să dăm mită? Şpagă?

Sau sunt suficiente taxele şi impozitele ?

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite