Cesaria Evora va fi Ambasador Onorific al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra cântăreaţă Cesaria Evora va primi, cu ocazia vizitei sale în România, pentru concertul din 15 mai, titlul de Ambasador Onorific al oraşului Bucureşti în lume din partea Primăriei Muncipiului Bucureşti, informează organizatorii show-ului.

Ceremonia de înmânare a titlului de Ambasador onorific al Bucureştiului în lume va avea loc vineri, 14 mai, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Cesaria Evora, celebra cântăreaţă din Insulele Capului Verde, revine pentru a cincea oară în România, într-un concert care va avea loc pe 15 mai, la Arenele Romane din Bucureşti. Spectacolul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistei, "Nha Sentimento", şi este organizat de Trilogy Media şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

Lansat în 2009, discul "Nha Sentimento" cuprinde 14 piese emoţionante, cu teme profunde, în care bucuria de a trăi învinge tristeţea şi regretul.

În vârstă de 68 de ani, Evora este supranumită "Diva desculţă", apărând pe scena doar în picioarele goale, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara sa, despre ale căror suferinţe cântă.

Evora este cea mai cunoscută cântăreaţă de "morna" - un blues specific Insulelor Capului Verde. Cesaria Evora şi-a început cariera în Mindelo, în insula Sao Vicente, în urmă cu mai mult de 45 de ani. Abia la 47 de ani, însă, cunoaşte cu adevărat succesul, datorită albumului "La Diva Aux Pieds Nuds". Au urmat apoi "Mar Azul" (1991) şi "Miss Perfumado" (1992), discul care, la 51 de ani, i-a adus primul hit - "Sodade" - şi statutul de star internaţional.

Printre altele, discografia ei cuprinde "Cesaria Evora", "Distino Di Belita" (1995), "Cabo Verde" (1997), "Cafe Atlantico" (1999), "Sao Vicente di Longe" (2001), "Anthologie" (2002), "Rogamar" (2006) şi "Nha Sentimento" (2009).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite