Centrul comercial ce ar urma să fie construit în spatele Palatului Ştirbei nu a primit avizul de mediu. Nicuşor Dan: „E vorba de o simplă tergiversare“

Centrul comercial ce ar urma să fie construit în spatele Palatului Ştirbei nu a primit avizul de mediu. Nicuşor Dan: „E vorba de o simplă tergiversare“

FOTO Facebook Nicuşor Dan

Joi, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti, a avut loc dezbaterea privind avizul final al proiectului ce prevede ridicarea unui turn cu şapte etaje în spatele Palatului Ştirbei. După circa două ore de discuţii, avizul final al proiectului a fost amânat, întrucât nu ar fi fost luate în calcul câteva aspecte importante, după cum susţine Nicuşor Dan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controversatul proiect care prevede ridicarea unui turn înalt de 35 de metri în spatele Palatului Ştirbei nu a primit avizul de mediu. „Nu s-a luat nicio decizie astăzi. Vă spun pe scurt, s-a cerut modificarea proiectului“, a precizat, pentru Adevărul, Simona Aldea, director executiv al Agenţiei de Mediu.

Motivarea deciziei

Nicuşor Dan, reprezentantul Uniunii Salvaţi Bucureştiului, a explicat, pentru „Adevărul“, de ce proiectul nu a primis avizul de mediu: „Au fost trei motive. În primul rând, în timpul dezbaterii s-a cerut un aviz de trafic de la comisia din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. În proiect nu sunt prevăzute suficiente locuri de parcare. Un alt motiv a fost că nu există suficient spaţiu verde. În proiect este prevăzut cam 14%, dar este nevoie de 20%. Al treilea motiv, unul aberant din punctul meu de vedere, este că la ultimul etaj al clădirii nu trebuie să fie locuinţe. E vorba de o simplă tergiversare“, a mai spus Nicuşor Dan.

Jurnaliştii şi reprezentanţii ONG-urilor nu au avut voie să participe la dezbaterea cu privire la acordarea avizului de mediu FOTO Eduard Enea

Ce prevede proiectul

Concret, proiectul este unul controversat şi a ajuns de o mulţime de ori în atenţia opiniei publice. În spatele Palatului Ştirbei ar urma să se construiască un turn înalt de 35 de metri în interiorul căruia să fie birouri, spaţii de relaxare şi zone cu mâncare, după cum a explicat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: