Centralele ELCEN vor putea trece la Primăria Capitalei, prin ANAF. Propunerea a trecut de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elcen

Senatul a adoptat săptămâna trecută un proiect care permite Primăriei Capitalei să preia centralele ELCEN, prin intermediul ANAF.

În vara acestui an, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă care ar fi urmat să ştergă datoriile pe care anumite companii de stat din domeniul energetic le aveau către buget. Soluţia propusă era preluarea centralelor de producţie de energie de către ANAF, urmând apoi ca acesta să le concesioneze către o nouă companie.

Senatorul USR Silvia Dinică atrage însă atenţia că, faţă de varianta propusă de către Guvern, mai mulţi parlamentari PSD au venit cu o serie de modificări în Senat prin care ANAF va putea ceda către autorităţile locale centralele.

Bunurile mobile şi imobile aferente activelor funcţionale energetice care concură şi la asigurarea furnizării energiei termice în sistem centralizat transferate în domeniul public al statului (...) pot trece din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale, la solicitarea expresă justificată a acestora în vederea satisfacerii unor obiective de interes local”, arată amendamentul propus de parlamentari şi admis de Senat.

Astfel, Primăria Capitalei va putea prelua activele ELCEN, dacă va solicita acest lucru, în contextul în care municipalitatea a mai încercat trecerea ELCEN la Primărie, prin companiile municipale Termoenergetica SA şi Energetica Servicii.

Proiectul a fost adoptat de către Senat şi a fost trimis la Camera Deputaţilor, for decizional, pentru dezbatere. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite