Cele mai poluate cartiere din Bucureşti. Zonele Capitalei în care aerul este dăunător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcurile sunt cele mai puţin poluate zone ale Capitalei FOTO Arhivă
Parcurile sunt cele mai puţin poluate zone ale Capitalei FOTO Arhivă

Cele mai poluate cartiere din Bucureşti. Comisia Europeană a întocmit în urmă cu mai mulţi ani o hartă detaliată a poluării, fiecare om putând să se uite în doar câteva minute cât de poluat este aerul din zona în care locuieşte.

Harta realizată de Comisia Europeană îţi permite să te uiţi ca pe Google Maps şi să descoperi cât de poluate sunt zonele pe care le frecventezi, scrie stirileprotv.ro. Harta ce poate fi consultată online – publicată de Comisia Europeană în perteneriat cu Agenţia Europeană de Mediu – conţine planşe ce scot în evidenţă principalele surse difuze de poluare atmosferică. Harta poate fi consultată aici.

Cele mai poluate cartiere din Bucureşti. Titan se află în top

Potrivit acestei hărţi, cartierul Titan din sectorul 3 al Capitalei ocupă un loc printre cele mai poluate cartiere din Bucureşti. De asemenea, cartierele Sălăjan şi Obor se află pe lista şi ele pe lista celor mai poluate din Capitală.

image

Zonele cu roşu sunt cele mai poluate, cele colorate cu verde cele mai puţin poluate FOTO protv.ro

Totodată, pe lista celor mai poluate zone din Bucureşti se află Lacul Morii, Bulevardul Iuliu Maniu (zona cuprinsă între strada Calboreanu George şi Şoseaua de Centură), Pipera, Fabrica de Glucoză, Fundeni, Popeşti Leordeni, Obor, Republica, Bulevardul Preciziei sau Bulevardul Timişoara.

Cele mai poluate cartiere din Bucureşti. Parcurile, oaze cu aer curat

La coada clasamentului se află, printre altele, zona Parcului Carol, Bulevardul Poligrafiei, zona Parcului Eroilor, Calea Dudeşti sau zona Parcului Herăstrău.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite