Cel mai extravagant raliu din lume ajunge în România pentru prima dată în istorie. Ce este Gumball 3000, distracţia rezervată exclusiv bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferrari F50, una dintre cele mai scumpe maşini din lume, este o prezenţă obişnuit la Gumball 3000 FOTO Paul Browse Photography
Ferrari F50, una dintre cele mai scumpe maşini din lume, este o prezenţă obişnuit la Gumball 3000 FOTO Paul Browse Photography

Peste 100 de supermaşini, valorând zeci de milioane de euro, vor fi expuse în faţa Palatului Parlamentului în zilele de 6-7 mai. Mai multe vedete internaţionale vor ajunge la Bucureşti, unde vor participa la petreceri exclusiviste.

Gumball 3000 este un concept din anii '70, revitalizat în 1999 de un milionar englez pe nume Maximillion Cooper, fost pilot de curse, în prezent designer şi antreprenor. Ideea iniţială a fost să participe, alături de 50 de prieteni influenţi din toată lumea, la o călătorie în jurul Europei în care să combine maşini de lux cu aventură, modă şi petreceri luxoase.

Pe parcursul anilor, Gumball 3000 s-a transformat într-un fenomen global, o afacere care presupune inclusiv vânzarea drepturilor de difuzare contra unor sume ameţitoare, iar evenimentul este transmis în peste 100 de ţări. Mai multe branduri celebre din lume, în special din lumea modei, îşi dispută spaţiile de reclamă pe maşinile concurenţilor.

Conceput sub forma unui raliu de 3.000 de mile (aproximativ 4.800 de kilometri), evenimentul presupune întâlnirea mai multor vedete mondiale care conduc maşini supersport, se cazează la hoteluri de lux şi iau parte la petreceri extravagante în oraşele de pe traseu. De câţiva ani, Gumball 3000 include şi o componentă caritabilă. Echipajele înscrise în competiţie primesc sponsorizări, care sunt apoi donate unor fundaţii dedicate îmbunătăţirii educaţiei tinerilor în diverse locuri din lume.


FOTO Facebook/Gumball 3000

gumball 3000

Ediţia din 2016 a fost programată pe traseul Dublin - Bucureşti. Participanţii vor porni în călătorie pe data de 29 aprilie şi vor ajunge la Bucureşti în seara zilei de 6 mai. În aceeaşi zi, automobilele luxoase vor putea fi văzute pentru puţin timp şi în Piaţa Centrală din Sibiu. Taxa de înscriere este de 40.000 de lire sterline, iar la startul de la Dublin vor fi înscrise maşini precum Bugatti Veyron, McLaren MP4, Hennessey Benom GT sau o gamă largă de modele Ferrari şi Lamborghini.

Printre vedetele confirmate până acum se numără foştii piloţi de Formula 1 David Coulthard şi Jean Alesi, actorul David Hasselhoff, DJ-ul Afrojack, artista de muzică hip-hop Eve (soţia lui Maximillion Cooper) sau Tony Hawk, un celebru skateboarder.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite