Ceea ce îi jenează pe părinţi este a treia variantă de răpuns la întrebarea controversată de la Evaluarea Naţională. Ei au petiţionat anularea cerinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modificarea baremului la proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională, astfel încât să fie inclus şi al doilea răspuns considerat corect, azi, mai mulţi părinţi au depus o nouă petiţie.

Părinţii care au semnat petiţia susţin că propoziţia controversată este, de fapt, atributivă şi solicită anularea cerinţei respective.

Părinţii ai căror copii au dat acest răspuns la proba de luni susţin că "o serie întreagă de profesori cu reputaţie" le-ar fi spus că varianta atributivă este una ce putea fi acceptată, de asemenea, pe lângă cele două aflate în discuţie până acum - subiectivă şi predicativă.

De altfel, atributivă, subiectivă şi predicativă sunt cele trei variante de răspuns dintre care elevii au avut de ales la cerinţa ce a generat numeroase controverse.
"O serie întregă de profesori cu reputaţie au considerat şi varianta atributivă ca fiind una ce putea fi acceptată ca fiind corectă, pentru a justifica de ce chiar şi copii cu rezultate foarte bune la olimpiade au selectat atributiva la subiectul mult controversat de la evaluarea de la Limba română. Avem fraza «Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii».

În situaţia inversării frazei în mod logic şi a eliminării emfazei exprimării, fraza devine: «Dificultatea răsfoirii este ceea ce mă jenează». Subordonata din frază e propoziţia «ce mă jenează», care stă pe lângă «ceea» (sau «aceea» sau «problema») şi o determină atributiv. Adresăm în mod public dorinţa noastră de a se anula acest subiect controversat şi a se redistribui punctajul sau de a se da maximum de puncte indiferent de raspunsul a), b) sau c).", afirmă părinţii, într-un comunicat.

Citeşte şi:

Ministrul Educaţiei: Putem întârzia şi cu o zi afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, nu este nicio grabă

Evaluarea Nationala 2012. Elevii scandează "PRE-DI-CA-TI-VĂ" în faţa ministerului

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite