Cea mai simplă reţetă pentru o salată boeuf delicioasă. De ce nu trebuie să puneţi carne de pui în preparatul-vedetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodinele încep deja să se gândească ce preperate delicioase vor face anul acesta de sărbători. Deşi meniul este unul variat, salata de boeuf rămâne vedeta de pe mesele românilor. „Adevărul“ vă prezintă cum puteţi face o salată excepţională într-un timp foarte scurt.

În fiecare an, pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte de Crăciun. Gospodinele îşi fac din timp un meniu potrivit pentru Crăciun, însă nelipsită de pe masă este salata de boeuf. Aceasta, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală, se face foarte uşor şi dacă sunt respectaţi câţiva paşi simpli nu aveţi cum să daţi greş.

În primul rând, aveţi nevoie de câteva legume care se găsesc la tot pasul: un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi şi 400 de grame de castraveţi şi gogoşari muraţi. 

Cartofii şi morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vită. Imediat după ce s-au fiert, ingredientele se taie în cubuleţe mici şi se amestecă cu mâna, pentru a putea combina cum trebuie aromele.

salata boeuf

„Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui. Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei“, explică bucătarul.

După ce aţi amestecat ingredientele puneţi, după gustă, maioneză. Imediat după acest pas urmează altul foarte important: ornarea farfuriei. În această etapă nu există nicio regulă, fiecare putând să îşi aranjeze farfuria aşa cum îşi doreşte. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite