Cea mai bună reţetă pentru papanaşi delicioşi făcuţi în 10 minute. De ce nu e bine să amesteci brânza cu ouăle reci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papanaşii se află pe lista deserturilor preferate de români şi sunt foarte uşor de făcut. „Adevărul“ vă spune astăzi o reţetă simplă prin care puteţi face zece porţii delicioase de papanaşi.

Bucătarul unui celebru restaurant din Bucureşti a povestit, pentru „Adevărul“, cum se fac zece porţii de papanaşi foarte simplu în doar câteva minute. În primul rând trebuie să folosiţi următoarele ingredinte: 700 de grame de brânză de vaci, patru ouă, esenţă de vanilie, esenţă de rom, coajă de portocală raă, coajă de lămâie rasă, 500 de grame de zahăr, bicarbonat de sodiu şi puţină sare.

„Toate aceste ingredinte se amestecă, dar trebuie ca ouăle să fie la temperatura camerei pentru. Dacă sunt reci, direct din frigider, se întăreşte brânza de vaci“, explică bucătarul.

Imediat după ce aţi amestecat toate aceste ingredinte trebuie să adaugăţi făină, însă nu există o cantitate standard pe care trebuie să o puneţi. Bucătarul recomandă să amestecaţi compoziţia cu mâinile şi să puneţi făină până când simţiţi că aluatul papanaşilor rămâne puţin lipit de degete. Atenţie însă să nu fie nici prea moale, nici prea tare.

Papanaşii, preparaţi în baie de ulei

După ce aluatul este gata, acesta se lasă la rece cam o oră şi jumătate pentru ca aromele să se combine. Apoi, într-o oală cu o capacitate de trei kilograme se torn cam două kilograme de ulei şi se aşează pe foc mare până ulei se încinge.

papanasi cu dulceata de afine clickpoftabuna.ro

„Din aluatul lăsat la rece se iau în jur de 100-120 de grame şi se pregăteşte o bilă. Cu degetul se caută mijlocul bilei şi cu mare grijă se face gaura de la papanas. Trebuie să aveţi grijă să faceţi gaura cum trebuie ca să se prăjească uniform. După ce puneţi papanaşul în oală daţi focul mai uşor şi lăsaţi cam 15 minute să se facă. Între timp, pregătiţi şi bile mici de cocă pe care le puneţi la prăjit şi apoi deasupra papanaşului“, explică bucătarul.

Deasupra papanaşului se pune smântână rece, amestecată bine înainte până devine ceva mai lichidă, după care se adaugă dulceaţa. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite