Cea mai mare razie printre comercianţii de fructe şi legume de la marginea Capitalei: peste 100 de poliţişti implicaţi

Cea mai mare razie printre comercianţii de fructe şi legume de la marginea Capitalei: peste 100 de poliţişti implicaţi

Peste 100 de poliţişti au făcut controale în trei centre de la marginea Capitalei. FOTO Adevărul

Peste o sută de poliţişti au i-au luat la rost, joi dimineaţă, pe comercianţii de legume şi fructe din trei centre en-gross de la marginea Bucureştiului. În acţiune au fost vizate peste 150 de societăţi comerciale, potrivit Poliţiei Române.

Acţiunea este organizată de Poliţia Română şi, din punct de vedere al numărului forţelor implicate, este cea mai mare acţiune de până acum care vizează firme ce comercializează legume şi fructe.

Mai mulţi comercianţi sunt suspectaţi de evaziune fiscală în domeniul comercializării legumelor şi fructelor. Totodată, la controale se verifică şi dacă societăţile comerciale şi-au plătit taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

"Verificăm absolut toate firmele de la marginea Bucureştiului care fac importuri cu legume şi fructe şi vrem să vedem câte din aceste societăţi comerciale sunt firme fantomă folosite pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Este cea mai amplă acţiune pe care o declanşăm pe linia acestui gen de comerţ", a declarat, pentru Mediafax, comisarul şef Cătălin Ioniţă, adjunctul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română.

La controalele care au avut loc la trei centre en-gross din Bucureşti şi judeţul Ilfov au participat poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul celor de la serviciile de investigare a fraudelor din Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov. De asemenea, în acţiune au fost implicaţi şi poliţişti de la ordine publică şi de la rutieră.

citeste totul despre: