Cea mai mare plăcintă de dovleac, preparată în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare plăcintă de dovleac a fost preparată, astăzi, în Parcul Naţional din Capitală. Plăcinta, lungă de peste 10 metri şi cu o greutate de aproximativ jumătate de tonă, concurează cu lunga listă de recorduri bucureştene.

Parcul Naţional din Bucureşti a găzduit, astăzi, un eveniment gastronomic deosebit: artiştii culinari au preparat o plăcintă uriaşă de dovleac, din peste 160 de kilograme de dovleac, 200 de kilograme de făină, 300 de ouă, 15 kilograme de unt, 15 litri de ulei, 15 kilograme de griş şi 10 kilograme de drojdie. Plăcinta dintr-o singură bucată a fost coaptă într-un cuptor special, pe bandă rulantă.

Bucureştenii au avut şi ocazia să guste din plăcinta uriaşă, iar primii 50 de vizitatori care şi-au sărbătorit numele astăzi, de Sfântul Dumitru, au primit din partea organizatorilor câte un premiu-surpriză.

Bucureştenii, campioni la recorduri

Capitala României a fost gazda multor recorduri îndrăzneţe, printre care cele mai multe nunţi de aur oficiate simultan, când 305 cupluri şi-au reînnoit jurămintele în acelaşi timp, cel mai lung lanţ de prezervative format din prezervative înnodate ce măsurau împreună 3.300 de metri, cea mai mare pască sau cea mai lungă trenă. De asemenea, bucureştenii au scris şi cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume, au adunat cei mai mulţi oameni deghizaţi în Moş Crăciun şi, cel mai recent, au preparat cea mai mare salată făcută vreodată. O listă a recordurilor bucureşte din ultimii 11 ani găsiţi aici.
 

Pe aceeaşi temă:

FOTO Recordurile Capitalei, între mâncare şi sărbătorile de Iarnă

FOTO Lumea, în cutii de chibrituri. Cea mai mare colecţie de cutii de chibrituri din lume, la un pas de Cartea Recordurilor

Ghidul mondial al gurmandului. România a intrat în top cu sarmalele. Ce nu trebuie să ratezi în lume

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite